de waarheid
blogpost,  Recensie

De waarheid – Colleen Hoover

Lowen Ashleigh is schrijfster, maar probeert toch een beetje uit de spotlights te blijven. Ze is niet enorm populair waardoor ze ook niet al te vaak gevraagd wordt, maar dit vindt ze prima. Maar haar leven verandert volledig wanneer ze wordt gevraagd om de populaire serie van topauteur Verity Crawford af te maken. Verity ligt na een zwaar auto-ongeluk in een soort coma en is volledig verlamd. Om de nodige research te kunnen doen, logeert ze bij de familie Crawford. Tussen alle papieren die Lowen vindt in het bureau van Verity komt ze een bijzonder manuscript tegen: Het zij z, geschreven door Verity zelf. Het betreft een autobiografie en hoe meer Lowen leest, hoe zekerder ze is dat ze dit document verborgen moet houden én weg moet bij deze familie…

Dat ik hou van de boeken van Colleen Hoover wist ik al wel, maar andere lezers hadden me toch gewaarschuwd voor deze. De waarheid is geen typische Colleen Hoover, die je op emotioneel vlak raakt tot in je ziel. Hoover gooide het over een ander boeg, maar wat een fantastisch boek is dit geworden!

Het concept van een boek in een boek vond ik heel erg origineel om te lezen. Lowen ontdekt het geheime autobiografische manuscript van Verity en geeft ook de lezer een inkijkje tussen de andere hoofdstukken door, waardoor je dus echt een boek leest in een boek. Dat lijkt verwarrend, maar het is echt fantastisch! Zeker ook omdat het en extra spanningslaag in het verhaal brengt.

Eerlijk? Ik vond dit boek met sommige stukken echt ronduit eng. Lowen ontdekt tijdens het lezen van het geheime manuscript namelijk allerlei dingen waardoor haar gedachten een loopje met haar lijken te nemen. Ziet ze dingen die er niet zijn of zijn er dingen die aan de hand die niet kloppen? Daarnaast zit er wel de nodige emotionele dramatiek in zoals we van Hoover gewoon zijn, maar ik vind het ongelooflijk hoe ze aan dit boek de spanning heeft weten toe te voegen. Ik zit het volledige boek lang op het puntje van mijn stoel en heb het boek bijna in één ruk uitgelezen. Dankzij de vlotte schrijfstijl en het spannende verhaal zit je volledig in het leven van Lowen en Verity.

De waarheid is een boek dat je niet weg kan leggen. Bereid je voor op de nodige emotionele diepgang à la Hoover, maar wees ook klaar voor een heel, heel, heel spannend verhaal dat je niet loslaat. Het boek blijft je roepen en ook na het dichtslaan van het boek blijft het verhaal nazinderen. Ik ben helemaal verkocht!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *