blogpost,  Recensie

De schattige pony – Gertrud Jetten (Véronique)

De schattige pony
Categorieën: ,
Genre:
Publishers: ,
leeftijdscategorie:

De manege Zonnehoeve is een reeks van uitgeverij Kluitman waar in elke nieuwe hardcover een ander verhaal verteld wordt over een pony die zich om en rond de manege bevindt.

In De schattige pony gaat het over Bella.  Bella is het minipaardje van Manon die naast de manege woont. Hij wordt opgeleid om shows te lopen en prijzen te winnen. Maar dit is iets wat Bella helemaal niet wil doen. Ze wil niet zomaar mooi zijn en pronken op een wedstrijd. Ze wil meespelen op de manege met de andere pony en van zodra het kan, glipt ze eventjes weg van haar wei en gaat ze haar vrienden op de manege opzoeken. Het liefst van al zou ze ook op Zonnehoeve willen wonen, daar zijn altijd kinderen die de pony’s verzorgen of leuke spelletjes met ze spelen. Krijgt ze haar zin?

Reeksen over paarden doen het altijd bij jonge kinderen. De hardcovers van deze reeks zijn dan ook altijd zo mooi qua kleuren en nodigen hen uit om die vast te nemen en te gaan lezen.

Dit is zo’n reeks die je eigenlijk al heel vroeg kan gaan voorlezen bij het slapengaan. De hoofdstukken zijn net voldoende lang en als je elke avond een hoofdstuk leest, dan ben je op zo’n 14 dagen klaar. Heel veel illustraties zijn er niet te vinden in het boek, maar degene die er zijn, zijn dan wel altijd mooi ingekleurd.

Tijdens het voorlezen worden de kinderen geprikkeld met de verhalen van Zonnehoeve. Ze krijgen een idee van het leven op en rond de manege, in het verzorgen van paarden en het oplossen van probleempjes. Maar ze kunnen zeker ook nog hun eigen fantasie kwijt in de verhalen.

Zo hebben ze de boeken al in de boekenkast en zullen ze die sneller ook zelfstandig willen lezen. Eerste lezertjes nog met extra hulp. Maar al snel zullen ze die ook alleen kunnen beginnen.

Het verhaal van De schattige pony is zeer grappig, maar ook leerrijk. Je hoeft je niet altijd iets te laten opdringen, je kan het proberen, maar je kan ook je eigen talenten naar voor schuiven en misschien opent dit voor anderen dan ook weer mogelijkheden. Een boekje met een boodschap die ik met plezier meeneem naar de klas om mijn reeks aan te vullen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *