blogpost,  Recensie

De Mol – Bart Debbaut

De mol
Categorieën: ,
Author:
Genre:
Publisher:
titel:
leeftijdscategorie:

Een thriller bij het verslavende tv-programma waar ik zelf enorm fan van ben! Daardoor was ik natuurlijk ook zeer benieuwd naar De Mol in boekvorm.

Een nieuw seizoen van De Mol staat voor de deur en tien kandidaten staan te popelen om de saboteur in hun groep te ontmaskeren. In het prachtige Frankrijk maakt de mol zich klaar om elk spel tot een slecht einde te brengen. Maar plots verdwijnt één van de kandidaten spoorloos. Het productieteam heeft geen idee wat er gaande is want dit was niet gepland. Speelt de mol dubbel spel? Of wordt de mol zelf gesaboteerd?

Eerdere boeken van Bart Debbaut konden mij steeds erg bekoren. Zo heb ik erg genoten van Relikwie en Sudoku. De auteur snijdt actuele thema’s aan en dat is in dit geval niet anders. Het populaire tv-programma krijgt hierdoor zelfs een extra dimensie en voor mij als kijker een extra spannend randje. Want wat gebeurt er als de programmamakers de controle over de sabotage dreigen te verliezen? Ik ga alleszins met een heel ander idee kijken naar de volgende aflevering.

Het verhaal is geschreven in de stijl die we van Debbaut gewend zijn: met een vlotte pen waardoor je als lezer het ene hoofdstuk na het andere verslindt. Daarbij komt dat de hoofdstukken vrij kort zijn waardoor je het boek niet wil wegleggen voor je het volgende hoofdstuk gelezen hebt. Ook de afwisseling in perspectief zorgt voor extra spanning. Als een hoofdstuk eindigt met een climax en je absoluut wil weten wat er verder gaat gebeuren, schakel je eerst over naar een ander personage. Hierdoor blijft de spanning van het vorige hoofdstuk natuurlijk hangen en wil je het volgende hoofdstuk ook nog lezen om te weten wat er gebeurt.

Het plot zat goed in elkaar omdat ik niet volledig heb kunnen voorspellen hoe het boek zou eindigen. Ergens had ik een vermoeden, dat doorheen het verhaal nog een paar keer is gewijzigd, maar naar het einde toe was ik zeker van mijn stuk en had ik het bij het rechte eind wat betreft de afloop. Enkel het motief was voor mij tot het einde een groot vraagteken en daar hou ik bij een thriller van!

De Mol is een boek dat je gemakkelijk in één ruk uitleest omdat je absoluut wil weten hoe dit verhaal eindigt. Voor alle fans van het tv-programma zorgt dit voor een extra dosis spanning tijdens het bekijken van de volgende aflevering, maar ook voor andere lezers is dit een heerlijke thriller.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *