Dark Mind
blogpost,  Recensie

Dark Mind – Cis Meijer

Desi en haar beste vrienden Jana zijn twee handen op één buik. Maar met de zus van Jana, Claire, kan Desi het absoluut niet vinden. Claire doet er alles aan haar leven te verzieken. Op het schoolfeest loopt het volledig uit de hand: Claire daagt Desi uit voor een uitdagende opdracht, waarna Desi in volle paniek naar huis vlucht. De volgende ochtend wordt ze wakker met een gigantisch gat in haar geheugen en het bericht dat Claire dood is teruggevonden in een weiland. Haar zus Jana wordt op datzelfde moment vermist. Desi besluit de zaak te onderzoeken samen met haar beste vriend Thom, maar hij blijkt zijn eigen motieven te hebben. Wat dat precies is, probeert Desi te achterhalen. Kunnen ze elkaar genoeg vertrouwen om te zorgen dat er niet nog meer slachtoffers vallen?

Dark Mind is mijn eerste boek van Cis Meijer. Ze begint haar verhaal meteen met een snelle blik op een latere passage in het verhaal, namelijk de dood van Claire. Daarnaast krijg je als lezer ook meteen een kijkje in het hoofd van de dader. Meijer wisselt namelijk het verhaal van Desi en Thom af met heel korte stukjes informatie die minimale tips geven over wie de dader is en waarom hij of zij doet zoals hij of zij doet.  Dit gecombineerd met haar vlotte, hedendaagse schrijfstijl, die kort en bondig kan worden genoemd, zorgt voor een verhaal met de nodige spanning dat vlot wegleest.

Het deed mij persoonlijk heel sterk denken aan de boeken van Mel Wallis de Vries. Personages van ongeveer dezelfde leeftijd, een probleem/gebeurtenis in de vriendengroep en een slachtoffer. Het is een gegeven dat door veel auteurs wordt gebruikt, maar dat is natuurlijk ook omdat het zo goed werkt. Het maakt ook van dit boek een spannende thriller, maar toch missen er elementen die dit boek net dat ietsje meer geven waardoor het boven de andere boeken in dit genre uitsteekt. Het is zonder twijfel een boeiende zoektocht naar de dader, maar de verhaallijn van Thom en de geheimen die hij voor Desi verbergt zijn, net als de dader, een beetje ver gezocht waardoor de ontknoping dat ultieme gevoel van de ontmaskering mist. Je blijft als lezer een beetje teleurgesteld achter na de ontknoping en dat is jammer want de aanloop en opbouw naar dit hoogtepunt toe was wel degelijk knap schrijfwerk.

Dark Mind is een spannende jeugdthriller voor lezers vanaf ongeveer 12 jaar. De spanningsopbouw is uitermate goed neergeschreven en Meijer zorgt voor sterke, boeiende personages en wendingen. Enkel de ontknoping zorgt ervoor dat de lezer op zijn honger blijft zitten. Desondanks is het een aangenaam boek om te lezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *