blogpost,  Fanday Friday

Fanday Friday: De Kleine Odessa – Peter Van Olmen

Een nieuwe vrijdag en een nieuw concept op Valeries Boekenwereld! Omdat ik het nodig heb om af en toe even te fangirlen en mijn extreme liefde voor bepaalde personages en boeken even de vrije loop te laten, wil ik dit onder deze rubriek graag met jullie delen. 

Mensen vragen mij vaak wat mijn favoriete boek aller tijden is. Voor vele boekenliefhebbers is dit een moeilijke vraag en in principe voor mezelf ook want ik lees zoveel verschillende genres dat ik het moeilijk vind om ze te vergelijken. Maar toch kan ik een ultieme favoriet kiezen. Vanaf de allereerste bladzijde was ik verliefd op De Kleine Odessa van Peter Van Olmen. Ik ben zonet even gaan opzoeken wanneer ik dit boek voor de allereerste keer gelezen heb en ik schrok er zelf van! Maar liefst 8 (!!!) jaar geleden maakte ik kennis met dit fantastische boek van Peter Van Olmen en in die tijd herlas ik het al minstens 5 keer (je bent een fangirl of je bent het niet, toch?).

Maar er is een reden waarom ik precies vandaag jullie wil overvallen met dit bericht. Want deze week verscheen het vierde en allerlaatste boek van deze reeks. Ik heb hier enorm lang op gewacht en heb er een dubbel gevoel bij. Enerzijds kan ik eindelijk verder, maar na dit boek is het echt gedaan. Maar voor het zover is, ga ik alle boeken herlezen en jullie overladen met mijn recensies! Ik kijk er enorm hard naar uit om opnieuw met Odessa op avontuur te gaan.

Volgende week vertel ik jullie wat meer over de boekvoorstelling van deel 4 van De Kleine Odessa!

Wil je graag weten waar het boek over gaat? Lees dan hieronder de korte inhoud van boek 1.

“Zou het niet geweldig zijn als er een stad bestond waar iedereen van boeken houdt? Waar alle inwoners beroemde schrijvers zijn? En waar de wereld uit boeken tot leven komt? Die stad bestaat! Odessa is 12 als ze Scribopolis ontdekt. Ze gaat er op zoek naar haar vader. Maar ze komt terecht in een roerige tijd. De afvallig schrijver Mabarak wil koste wat kost het magische boek Boekus in handen krijgen. Want wat in Boekus wordt geschreven, zal echt gebeuren. Zal Odessa Mabaraks kwade plannen kunnen dwarsbomen?”

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *