blogpost

Vooruitblik zomer 2021 (deel 2)

De zomer komt eraan en dat betekent dat ook de uitgevers hun plannen voor deze zomer langzaam laten zien… Ik heb prachtige boeken gespot en wil jullie alvast laten zien naar welke boeken ik uitkijkt! Neem een lijstje bij de hand want dit ga je willen noteren 😉

Boeken die verschijnen bij HarperCollins

BFF 1 -   Daisy in Love

Daisy in love – Jette Schröder – juni
De eerste kennismaking tussen Daisy en haar nieuwe buurjongen Floris verloopt niet bepaald goed. Hij maakt een foto van haar terwijl ze net een beschamend beautyritueel uitvoert, en weigert de foto van zijn telefoon te wissen. Daisy is razend! En dan blijkt Floris ook nog eens bij haar op school te zitten, waar hij direct wordt opgenomen in het populaire groepje van de verwaande Juliette. Gelukkig heeft Daisy altijd nog Kim, haar BFF!
Kim haalt haar over om mee te doen aan de Sterrenshow, de grote talentenjacht van hun school. Superspannend allemaal, zeker als blijkt dat ook Juliette zich heeft aangemeld. Gaat het Daisy lukken om haar te verslaan? En aan wiens kant staat Floris eigenlijk?

Breekbaar als glas

Breekbaar als glas – Gena Showalter – juni
Prinses Ashleigh Charmaine, beter bekend als de Glasprinses, is geboren met een zwak hart waardoor ze kwetsbaar is, zo breekbaar als glas. In tegenstelling tot haar twee zussen heeft ze ook geen magische krachten, en ze leeft met het idee dat elke dag haar laatste kan zijn. Tot een orakel aankondigt dat het Ashleighs lot is om Assepoester te zijn, met een knappe prins te trouwen en het koninkrijk van Sevon te redden van hun wrede overheersers.
Ashleigh heeft zo haar twijfels over de profetie. Iedereen kijkt op haar neer, tot en met de dieren aan toe! En de prins die ze geacht wordt te betoveren, minacht haar nog het meest. Zal Ashleigh ooit koningin worden zoals haar is voorspeld? Of verliest ze alles wat haar lief is?

Boeken die verschijnen bij Luitingh-Sijthoff

Welkom in het Antropoceen

Welkom in het antropoceen – John Green – juni
Het antropoceen is het huidige geologische tijdperk, waarin menselijk handelen de planeet heeft gevormd. In deze opmerkelijke verzameling beschouwingen, gebaseerd op zijn baanbrekende podcast The Anthropocene Reviewed, bespreekt John Green verschillende facetten van onze wereld – van het QWERTY-toetsenbord en de uitbraak van cholera tot het Taco Bell-ontbijtmenu – op een schaal van vijf sterren.

B.I.G. 1 -   Het toevallige dagboek van B.I.G.

Het toevallige dagboek van B.I.G. – Jen Carney – juni
Welkom in het leven van Billie Idema Groen – een meisje met drie ongelukkige initialen, twee lieve moeders en één grote vergissing die haar leven flink op z’n kop zet. Er is een nieuw meisje op Billies school, en Billie leidt haar rond. Ze vertelt haar van alles over school en de Koekjeswet. En ja… ook over het feit dat twee vrouwen met elkaar kunnen trouwen (de bruiloft van Billies moeders is het evenement van het jaar, tenslotte). Maar dan gebeuren er verdachte dingen. Het nieuwe meisje lijkt wel erg close met Billies beste vriendin Layla. En hoe komt het dat ze zoveel weet over de grote overval op school, de diefstal van mevrouw Robinsons tas?

Boeken die verschijnen bij Hamley Books

Roadtrip naar Nergens

Roadtrip naar nergens – Barbara De Smedt – juni
Wanneer Michelle Deckers ervan overtuigd is alles kwijt te zijn, stapt ze in haar oude Volvo en vertrekt. Bestemming: onbekend. Aan de Portugese kust ontmoet ze Isa, een Française die samen met haar dochtertje rondtrekt in een Volkswagen busje. Hun prille vriendschap wordt meteen op de proef gesteld: op het strand spoelt het gruwelijk verminkte lichaam van een man aan. Wat is er met hem gebeurd? En waarom gedraagt Isa zich plots zo vreemd? Dan valt er een tweede dode, geen onbekende deze keer. Voor Michelle het beseft, begint de gevaarlijkste rit van haar leven.

De bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck 1 -   De Nepvampier

De bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck 1 – De Nepvampier – Sophia Drenthmei
Boze darmen, jeuk aan zijn kladden en een reusachtige pukkel op zijn neus. Vladimir von Rotenbeck is geen gewone vampier. Bloed maakt hem ziek tot op het bot, een kwaal die hem de schande van de familie heeft gemaakt. Vladimir zweert dat hij op de Nacht der Doden weer bloed zal kunnen drinken. Tijdens zijn speurtocht naar een geneesmiddel maakt hij kennis met het waarzegmeisje Naswikka. Zij vertelt hem dat er een groter gevaar op de loer ligt dan boze darmen. Op de Nacht der Doden zal een vampierjager Knekelstein onveilig maken. Zijn doel: alle vampiers uitroeien. Durft Vladimir een held te worden en zijn moeder en zussen te redden, ook al vinden zij hem een waardeloze nepvampier?

Paniek

Paniek – Sandra J. Paul – augustus
Willem: De eerste knallen lijken op voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken?
Jake: Jake staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert. Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet. Twee aparte verhalen over hetzelfde drama worden verweven in een uniek boek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *