blogpost,  interview

Op tijdreis met… #9

Klaar om een reis door de tijd te maken?

Elke week gaan we samen met een auteur, blogger of lezer terug in de tijd om te ontdekken waar zijn of haar liefde voor boeken begon. Welke boeken hebben een belangrijke rol gespeeld in hun liefde voor boeken? Welke boeken kwamen aan bod in hun kindertijd? Ga mee op reis en ontdek! Vandaag gaan we mee met blogger en auteur Ellis van Zijll.

Mijn naam is Ellis van Zijll. Ik ga nu 22 jaartjes mee en ben woonachtig in regio Den Haag (Nederland). Sinds iets meer dan een jaar houd ik een boekenblog bij onder de naam “A Book Bat.” Op de blog vind je korte recensies van boeken die ik heb gelezen, maar ook updates over mijn schrijfwerk en overige boekige nieuwtjes. In januari 2020 is mijn YA dark fantasy boek Abdij van de nacht uitgekomen bij Godijn Publishing.

Lezen doe ik al sinds ik op school bij de boekenplanken kon en mijn liefde voor lezen is vooral ontstaan door de griezelboeken van Paul van Loon. Hiervan verslond ik de een na de ander en had ik uiteindelijk alle Paul van Loon boeken gelezen die mijn basisschool destijds had. Zijn boeken hebben een onwijze indruk op mij gemaakt en dan vooral titels zoals: de Griezelbus, de Familie Rip-boeken (Nooit de buren bijten en Altijd bijten de buren) en mijn favoriet Vampier in de school. Deze boeken waren zo ongelofelijk spannend en vooral de vampiers in de boeken fascineerden mij echt. Ik was zo enthousiast over Paul van Loon’s boeken dat ik dacht: “Dit wil ik ook eens proberen!”

Rond mijn tiende heb ik toen de pen opgepakt en ben zelf griezelverhalen gaan schrijven. Daar kwam twee jaar later “de Volle maan finale” uit voort en twee jaar daarna kwam “V.A.M.P.S” uit. Hierna heb ik een tijdje niks afgemaakt qua schrijfprojecten en wist ik niet zo goed wat ik wilde. Ook qua lezen viel het destijds stil en mijn liefde voor lezen bekoelde omdat ik op de middelbare school zat en van de literatuurlijst moest lezen. Ongeveer drie jaar geleden bloeide dat gelukkig weer op omdat ik lid werd van een Young Adult leesclub en nu lees ik weer volop. Het is onwijs leuk om de meningen van andere mensen te horen over boeken die je gelezen hebt en de liefde voor boeken te kunnen delen. Ook het schrijven heb ik rond die tijd weer opgepakt met Abdij van de nacht als resultaat. 

Naast Paul van Loon heb ik ook heel veel bewondering voor Sophia Drenth en haar Bloedwetten– reeks. Niet alleen vind ik haar boeken erg goed, ook kijk ik op naar haar hardwerkende houding en volharding. Dat inspireert mij weer om door te zetten met schrijven, doelen te blijven stellen en die proberen te behalen.

Wil je zelf graag meer vertellen over jouw leven in boeken?
Mail dan naar valeriesboekenwereld@outlook.be en doe mee aan deze rubriek!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *