blogpost

5x thrillers die je gelezen moet hebben!

Er verschijnen zoveel boeken per maand en soms ben je daardoor even het overzicht kwijt. Daarom geef ik vandaag vijf tips in het thrillergenre voor iedereen die een goede thriller kan gebruiken!

De eerste die ik wil voorstellen is Semper Fi van Ellen Lina.
Helena Dijks is achttien jaar wanneer zij in Amsterdam op kamers gaat met vriendin Kim. Binnen een week gaat het totaal verkeerd. Kim raakt vermist nadat zij is uit geweest met een jongen, James Rietberghen. In hun zoektocht naar Kim, komen James, Helena en Kjell – Kims broer – nader tot elkaar. Ze vinden Kim er helaas niet mee terug. Bijna twintig jaar later is Kim nog steeds niet gevonden. Helena heeft inmiddels een indrukwekkende schrijfcarrière opgebouwd. Ze is getrouwd met Kjell en is moeder van zoon Senn. James zit in de gevangenis. Helena heeft een flink trauma overgehouden aan haar tijd in Amsterdam, maar dat komt niet alleen door de verdwijning van Kim. Helena kreeg te maken met Semper Fi, een zelfbenoemd dispuut – bestaande uit negen jongens – woonachtig op de Oudezijds Voorburgwal. Eigenaar van het pand? James Rietberghen. Over deze tijd, over wat haar is overkomen en de verdwijning van Kim, heeft Helena het boek Nemesis geschreven. Maar wanneer naar buiten komt dat Nemesis wordt gepubliceerd, wordt het leven van Helena en haar gezin ernstig in gevaar gebracht. Wat is er gebeurd in Amsterdam? Wie bedreigt Helena? En wie kan ze nog vertrouwen?

Een tweede fantastische thriller is Mijn waarheid van Sandra J. Paul.
Twee vrienden.
Een bruid die sterft.
Twee versies.
Eén onbetrouwbare verteller.
Wie geloof jij, Nathan of Elias? De lezer beslist zelf welke versie hij het eerst leest en gelooft, maar de echte waarheid zit verborgen in het midden.

Als je de bovenste twee al gelezen hebt of je lijstje verder wil aanvullen, wil ik zeker nog Zullen we het liefde noemen? van Tine Bergen toevoegen!
Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack? Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen. Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?

Louise van Anne-Laure Van Neer is de grappigste thriller die ik ooit heb gelezen!
‘Huurster gevraagd voor goedkoop appartement, in ruil voor hulp in huis.’ De advertentie leek zo perfect. Anne-Laure is hoogzwanger, hormonaal labiel en heeft net ontdekt dat haar vriend de term monogamie nogal ruim interpreteert. Alles wat ze wil is een veilig nest voor haar baby, dus trekt ze in bij Louise en haar dementerende man Roger. Net wanneer ze haar leven en hormonen weer in de hand heeft, vindt ze in een lade een verborgen manuscript. Het schetst een misdaadverhaal met in de hoofdrol Roger, Louise en een lijk dat maar niet wil verdwijnen. Is dit huis wel veilig?

De laatste tip van vandaag is Honderd kamers van Maxime Paredis!
Emma en haar zus Robin wonen met hun moeder in een groot landhuis. Wanneer Emma op een dag een oud dagboek terugvindt, slaat haar verbeelding op hol. Samen met haar zus probeert ze alle informatie over de eigenaar van het dagboek te achterhalen om zo te ontdekken wat er met hem of haar is gebeurd. Stilaan maar zeker ontdekken ze gruwelijke geheimen die hen leiden naar een verschrikkelijk verhaal…
Sofie verhuist met haar jonge gezin naar datzelfde prachtige landhuis in de bosrijke omgeving. De eerste dagen gaat alles goed, maar dan begint Sofie vreemde dingen te zien. Ook haar echtgenoot gedraagt zich anders. Beeldt ze zich het in of is er echt iets aan de hand?

Welke thrillers raad jij iedereen aan?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *