blogpost,  interview

Op tijdreis met… #5

Klaar om een reis door de tijd te maken?

Elke week gaan we samen met een auteur, blogger of lezer terug in de tijd om te ontdekken waar zijn of haar liefde voor boeken begon. Welke boeken hebben een belangrijke rol gespeeld in hun liefde voor boeken? Welke boeken kwamen aan bod in hun kindertijd? Ga mee op reis en ontdek! Vandaag gaan we mee met auteur Rani De Vadder.

Stel jezelf eens voor.
Ik ben Rani De Vadder, 20 jaar, uit België. Ik studeer Toegepaste Taalkunde Chinees en Engels aan de Universiteit Antwerpen. Je kan mijn auteursblog volgen via instagram onder de naam @auteurranidevadder! Mijn debuut, Toxine, is een fantasy YA (standalone) die is uitgekomen in februari! 

Ben je een boekenwurm? Kan je je herinneren hoe dat is ontstaan?
Zeker! Ik ben een fervent lezer en al heel wat jaren. Volgens mij is die passie ontstaan door mijn mama, die me als kind altijd verhalen voorlas. Dat was altijd voor bed, onder de dekens, gezellig met z’n twee. Ik droomde helemaal weg bij de dingen die ze me vertelde en al snel begon ik dikkere boeken te lezen. Zo is mijn leesverslaving begonnen, en daar kwam later schrijven bij. 

Welke personen hebben een belangrijke rol gespeeld in je liefde voor boeken?
Zeker mijn mama! Zoals ik al zei, las zij me heel veel voor. Volgens mij is zij de belangrijkste persoon, al moet ik ook vermelden dat een aantal leerkrachten in het lager onderwijs ook voorlazen – wat ik geweldig vond! Daardoor kwam ik in contact met de boeken Torak en Wolf – nog steeds een van mijn favorieten!

Welke boeken hebben een belangrijke rol gespeeld in je liefde voor boeken?
Raad eens hoeveel ik van je houd is zeker een van die boeken. Over Kleine Haas en Grote Haas die liefhebben proberen vast te leggen aan de hand van fysieke dingen, zoals bomen tot planeten. Dat verhaal is me altijd bijgebleven. Ook de boeken van ‘Torak en Wolf’ hebben me heel hard geholpen in het aanwakkeren van mijn boekenliefde. Die las ik echt té vaak (en dat doe ik nog steeds). Omdat ze in zo’n mooie box zaten, was ik nog eens extra trots! Ik las ook graag sprookjes.

Kan je je nog boeken herinneren uit je kindertijd? Welke boeken zijn dat? Waarom zijn precies deze je bijgebleven?
Raad eens hoeveel ik van je houd! Omdat ik dat verhaal zo mooi en zacht vond. Ook twee boeken (ben helaas de titels kwijt) over bekende en minder bekende sprookjes. Die zijn me bijgebleven omdat ze zo grappig en absurd waren. Ook een verhaal over een egeltje dat ingepakt zat in winterkleren en die één voor één afgaf aan andere dieren raakte me heel diep. Dat vond ik echt prachtig. En natuurlijk ‘Fantasia’ van Geronimo Stilton. Dat was gewoon geweldig – met die geurende pagina’s! Als kind kon ik daar niet genoeg van krijgen, haha.

Als je zelf schrijft: wat heeft de drang om te schrijven aangewakkerd?Vooral het idee van: hoe doen andere schrijvers dat? Ik wilde ook zo kunnen schrijven! Ik wilde woorden op papier kunnen pennen en mensen doen wegdromen in mijn eigen fantasie! Eigenlijk hebben andere boeken dus mijn drang om te schrijven aangewakkerd. Ik wilde dat ook kunnen, want schrijven is voor mij het allermooiste dat er bestaat!

Wil je zelf graag meer vertellen over jouw leven in boeken? Mail dan naar valeriesboekenwereld@outlook.be en doe mee aan deze rubriek!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *