blogpost

Vraag van de week #12

Tijd voor een nieuwe ‘Vraag van de week’! Hierin stellen Chelsey van Leesmeemetmij en ik elkaar om de beurt een vraag waarop we allebei een antwoord zullen formuleren. Elke woensdag lees je wat de vraag van de week is en wat wij daarover hebben neergeschreven. Daar gaan we!

‘Noem jullie drie favoriete uitgevers.’

Vervelende vraag… die ik zelf heb bedacht, natuurlijk. Misschien moet ik de vraag herformuleren. Het is natuurlijk zo dat elke uitgever leuke boeken uitgeeft en dat alles afhankelijk is van welk soort boeken je graag leest. Daarom wil ik drie uitgevers uitlichten waarvan ik veel boeken lees!

De eerste uitgever waar ik heel wat boeken van in mijn boekenkast heb staan, is uitgeverij Hamley Books. Het is nog een heel jonge uitgeverij (ze bestaan sinds 2018), maar ze geven heel wat verschillende genres uit en het zijn allemaal Nederlandstalige auteurs! Ik was bijvoorbeeld heel erg fan van Kwijt van Sandra J. Paul, Gebroken adem van Latoya Morris en er komen dit najaar heel wat prachtige nieuwe boeken bij! Neem zeker een kijkje op hun website.

Een andere uitgeverij die een groot deel van mijn boekenkast vult, is uitgeverij Clavis. Ze geven heel veel toffe YA-boeken uit, waaronder de populaire reeks Truth or Dance van Chinouk Thijssen, maar ook Laura Diane, Bes Ceyssens, Kaat De Kock, Nell De Smedt en heel veel andere auteurs geven hun boeken uit bij Clavis. Naast hun uitgebreid aanbod aan YA-titels hebben ze ook prachtige prentenboeken die je absoluut in je boekenkast wil hebben staan. Een voorbeeld daarvan is hun nieuwe uitgave van Ezelsvel, die zo’n prachtige cover heeft! Meer informatie over Clavis vind je op hun sociale media of op hun website.

En nu mag ik maar één uitgever meer noemen… Ik hou van de boeken van Xander Uitgevers, zeker omdat ze De Zeven Zussen uitgeven. Ik ben fan van Baeckens en hun sterke jeugd- en YA-titels, zoals Team Mortis en de boeken van Davide Morosinotto. Maar ik ga toch kiezen voor Blossom Books. Dit is zonder twijfel de derde uitgever waarvan ik altijd heel gedetailleerd bij probeer te houden welke boeken er verschijnen omdat ik over bijna elk boek enthousiast ben! Zij geven o.a. de wereldklassiekers eruit (met stofomslag) en daar ben ik echt verliefd op. Maar ze zorgen er ook voor dat bekende Engelstalige titels vertaald worden, zoals A curse so dark and lonely. Daarnaast durven ze ook inzetten op stevige non-fictie en hebben ze ook talent van eigen bodem zoals Carlie van Tongeren en Astrid Boonstoppel. Redenen genoeg dus! Meer weten over Blossom Books? Bezoek hun website.

Wat zijn jouw favorieten?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *