Favoriet
blogpost

Favoriete boeken april

Het is mei, maar ik wil nog één keer terugkijken naar april om aan jullie te laten zien wat mijn favorieten zijn!

Ik koos deze maand slechts één favoriet. Niet omdat ik niet enorm veel leuke boeken las, maar omdat deze er echt met kop en schouders bovenuit stak. Ik koos voor: Helena van Bieke Vanlaeken.

Helena

Wat is er zo bijzonder aan dit boek? Eerst en vooral is het een breekbaar verhaal over een meisje, Helena, dat helaas niet het standaard leven van een jong kind heeft. Ze is namelijk al sinds haar geboorte erg ziek en brengt meer tijd door in het ziekenhuis dan waar dan ook. Hierdoor is ze erg op zichzelf aangewezen want de witte muren en gangen brengen geen fleur in haar leven. Haar toevlucht, die haar door elke moeilijke dag helpt, is haar krachtige verbeelding. In haar fantasie trekt ze zich terug in een wereld waarin ze wel een rol speelt, een zeer belangrijke zelfs…

De werkelijkheid en de verbeelding van Helena vullen elkaar op een mooie manier aan en tonen wat de kracht kan zijn van fantasie. Dit boek laat zien hoe belangrijk een sterke verbeelding is en is als het ware een ode aan de fantasie. Wat een prachtig verhaal!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *