blogpost

Vraag van de week #1

Zoals ik jullie vorige week al kon meedelen, beginnen we vanaf vandaag met het nieuwe topic ‘Vraag van de week’! Hierin stellen Chelsey van Leesmeemetmij en ik elkaar om de beurt een vraag waarop we allebei een antwoord zullen formuleren. Elke woensdag lees je wat de vraag van de week is en wat wij daarover hebben neergeschreven. Daar gaan we!

Wanneer zijn jullie begonnen met bloggen en waarom?

Chelsey koos een makkelijke vraag om mee te beginnen waardoor jullie ons als blogger iets beter kunnen leren kennen.

Ik moet een heel aantal jaren terug in de tijd om dit verhaal te vertellen. We keren terug naar 2011/2012. In dit jaar las ik mee als jurylid voor KJV (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) en maakte ik kennis met het boek Moeders zijn gevaarlijk met messen van Do Van Ranst. Mijn moeder had toevallig gezien dat hij ook iets zou komen vertellen over dat boek in de bibliotheek van een naburige gemeente. Dat kwam goed uit want ik wilde het boek gebruiken voor een boekbespreking op school en had nog enkele vragen voor hem. Het was een boeiende lezing en gesprek. Enkele dagen of weken later kreeg ik een berichtje van John, die mij had gecontacteerd dankzij Do Van Ranst. Hij is de trotse oprichter van het platform De Leesfabriek en eigenaar van een boekenwinkel in Amersfoort, Nederland en zocht recensenten die zich wilden inzetten om De Leesfabriek van recensies te voorzien. Ik was heel blij dat ik dit aanbod kreeg en nam het met plezier aan.

Zo geschiedde en op 31 januari 2012 verscheen mijn allereerste recensie op De Leesfabriek. In de maanden die volgden werd ik steeds actiever als recensent tot ik na enige tijd toetrad tot de redactie. Mijn ’takenpakket’ werd dus uitgebreid met het zelf inplannen van recensies en later ook naar het coördineren van de aanvragen van recensie-exemplaren en het opstellen van de aanbiedingslijsten. Tot op vandaag ben ik recensent en redactielid bij De Leesfabriek en werk ik zowel voor als achter de schermen mee aan alles wat op de website verschijnt.

Begin 2017 begon ik met het idee te spelen om naast De Leesfabriek ook een eigen blog te starten. De voornaamste reden was dat ik voor De Leesfabriek enkel recensies schreef en geen andere artikels over boeken. Dat miste ik best hard, alsook de vrijheid om boeken te lezen voor een iets jonger publiek dan dat van De Leesfabriek. Maar ik vond nergens het ‘goede moment’ om me daar echt even aan te zetten. Slecht excuus, natuurlijk! Gelukkig kwam daar eind september van dat jaar verandering in. Ik zat terug op kot en de eerste week van het academiejaar was net van start gegaan. Daardoor was het schoolwerk nog zeer beperkt en ik begon me lichtjes te vervelen. Toen heb ik besloten er gewoon voor te gaan. Zo ontstond Valeries Boekenwereld!

Wat begon als een eenmansproject groeide al snel uit tot iets wat ik niet alleen kon doen. Ik vind het belangrijk om veel verschillende boeken te bespreken op mijn blog, zowel qua genre als qua leeftijd. Daarom zocht ik fantastische mensen die mee wilden werken aan de content op Valeries Boekenwereld. Op dit moment mag ik mij zeer gelukkig prijzen met de heerlijke dames die met me meewerken en brainstormen over alles wat we doen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *