blogpost,  To Be Read

TBR Kerstboeken

Hoe dichter december nadert, hoe meer zin ik krijg in kerst! Ondertussen heb ik de boom al gezet (dat is zo gezellig!) en is het tijd om in de eerste kerstboeken te duiken. Welke boeken ik precies wil lezen deze kerstperiode laat ik je vandaag zien!

Hoe dan ook

Hoe dan ook – Kara McDowell – Moon
Gemiddeld neemt een mens 35.000 beslissingen per dag. Dat zijn er zo’n 34.999 te veel voor Paige Collins, die voortdurend bang is om de verkeerde keuze te maken en constant getergd wordt door de vraag: ‘Wat als…?’ Neem nou de keuzevakken op school: moet ze kiezen voor beeldhouwen of toneel? Wat als ze voorbestemd was om een beroemde beeldhouwer te worden, maar haar talent verspilt aan een matige uitvoering van een toneelstuk van Shakespeare? En wat als ze in het beeldhouwlokaal zit en daar een koolmonoxidelek is, waardoor iedereen dood neervalt? (Akelig, maar mogelijk!)
Niet zo gek dus dat Paige verlamd raakt door keuzestress als ze moet kiezen tussen twee last minute opties voor haar kerstvakantie. Moet ze met haar beste vriend (en stiekeme crush) Fitz meegaan naar het romantische vakantiehuisje van zijn familie in de bergen? Of moet ze met haar moeder meegaan naar New York, een stad waar Paige haar hele leven al over droomt?
Op het moment dat Paige bijna ontploft van de keuzestress, grijpt het lot in. Paige glijdt uit op een gladde supermarktvloer en vanaf dat moment leidt ze twee parallelle levens. In het ene vertrekt ze naar New York, een stad waar ze verliefd op wordt… en waar ze valt voor de charmes van haar persoonlijke stadsgids. Het andere leidt naar de bergen waar Paige eindelijk een kans lijkt te hebben bij Fitz… tot haar angsten alles dreigen te verpesten.
Voordat Paige haar happy ending kan beleven, moet ze haar angsten zien te accepteren én overwinnen. En ze zal moeten inzien dat je niet perfect hoeft te zijn om liefde te verdienen.

Twaalf dagen voor kerst

Twaalf dagen voor kerst – Jenny Bayliss – LS
Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn… Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Langste. Kerst. Ooit.

Langste. Kerst. Ooit. – Lisette Jonkman – LS
Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

De wensenwinkel

De wensenwinkel – Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn – Zomer & Keuning
In ‘De wensenwinkel’ van Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

Whiteout

Whiteout – meerdere auteurs – Best of YA
Vlak voor kerstmis is Atlanta bedekt onder een dikke laag sneeuw. Maar de warmte van ontluikende liefde zou het ijs weleens kunnen laten smelten in deze onderling verbonden verhalen, vol vreugde en sprankelende romantiek.
Terwijl de stad bevriest, helpen twaalf tieners een vriendin de meest epische verontschuldiging van haar leven aan te bieden. Krijgen ze dat wel voor elkaar tijdens zo’n sneeuwstorm? Niemand is voorbereid op deze whiteout. Maar misschien kun je je ook niet voorbereiden op die magische momenten die alles veranderen…

Niemand mag met kerst alleen zijn

Niemand mag met kerst alleen zijn – Marloes Berghege – LS
Josien viert dit jaar kerst alleen. Althans, dat is de bedoeling… Voor de lezers van Lisette Jonkman en Susan Muskee. Niemand mag met kerst alleen zijn, punt. Toch besluit Josien een jaartje over te slaan als ze de dag voor kerst gedumpt wordt door haar jeugdliefde. Iedereen – inclusief Josien – is verbaasd, want hoe kan een kerstaholic als zij nou kerst overslaan? Kan ze dan niet ná de kerst beginnen met haar soloretraite? Nee. Josien is vastbesloten. Dit is wat ze nodig heeft om haar nieuwe leven als *slik* single op koers naar succes te zetten. Deze kerst brengt ze in haar eentje door. Althans, dat is de bedoeling… Want een kerst alleen doorbrengen blijkt lastiger dan gedacht. Vrienden, familie, een kerstkoor, zelfs een hond in een roze trainingspak; de wereld lijkt haar maar niet met rust te willen laten. Tot grote frustratie van Josien. Haar kerst lijkt een grote mislukking te worden. Maar is dat wel zo? Is een kerst alleen wel écht wat ze nodig heeft – of wil?

Het Mistletoe Motief

Het Mistletoe Motief – Chloe Liese – Kobo
Hij haat de feestdagen. Zij kan er geen genoeg van krijgen. Los van het feit dat ze allebei bijzonder kerstige namen hebben, hebben Jonathan Frost en Gabriella Di Natale maar één ding echt gemeen: ze hebben een hekel aan elkaar. Of nouja, dat én het feit dat ze beide in een van de meest geliefde, onafhankelijke boekwinkels van de stad werken. Maar wanneer blijkt dat de boekwinkel financieel op instorten staat, worden ze opeens geconfronteerd met een nieuwe ongelukkige overeenkomst: dreigende werkloosheid.
Met een oplopende druk om uitgaven te minimaliseren, nieuwe klanten te winnen en recordverkopen te realiseren, komen Jonathan en Gabby tot de conclusie dat, bij het uitblijven van een financieel kerstwonder, een van hen binnenkort van de loonlijst wordt geschrapt. Geen van beiden is van plan zich vrijwillig op te offeren en dus sluiten ze een overeenkomst: wie in december meer verkoopt, mag in het nieuwe jaar aanblijven; de verliezer neemt ontslag.
Met een leven lang opgebouwd arsenaal aan feestelijke trucs die ze uit haar mouw kan schudden, zou Gabby haar nemesis met gemak moeten overtreffen. Maar elke beweging van de moeilijk te peilen meneer Frost lijkt volledig ontworpen om haar uit het veld te slaan. En naar mate de feestdagen naderen, slaat de twijfel toe: zijn ze echt wel zo verschillend als ze eerst dachten?

Flora's winter

Flora’s winter – Marli Elisa – De Verhalenfabriek
Een zeer charmante klant van de BloemenBoerderij zet Flora’s leven op zijn kop. Een heerlijk winters kerstverhaal! Alleenstaande moeder Flora is gestrand in een tiny house bij haar ouders in de tuin. In de hoop dat ze haar noodlijdende BloemenBoerderij uit de rode cijfers kan halen, gaat ze kerstkransen maken. Als er tijdens een sneeuwbui een aantrekkelijke klant binnenwandelt om de Romantiek-krans te bestellen, heeft ze nog geen idee op hoeveel manieren deze man haar leven gaat veranderen… En waar kent ze hem van, is hij bekend van tv? Dan krijgt ze in december een mega order om zestig handgemaakte kransen te produceren. Lukt het Flora om dit voor kerst voor elkaar te krijgen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *