blogpost,  Release

Schildpadden tot in het oneindige – John Green

EIN-DE-LIJK!
Vandaag, op 10 oktober, verschijnt wereldwijd het nieuwste boek van John Green! De oorspronkelijke titel is Turtles All The Way Down en dit is vertaald naar Schildpadden tot in het oneindige. Voor de echte fans van John Green is dit een dag waar lang naar werd uitgekeken. We hebben namelijk maar liefst zes (!) jaar moeten wachten op een opvolger van The Fault In Our Stars/Een weeffout in onze sterren.

Hier vind je alvast de korte inhoud:

Het begint allemaal met een nieuwsbericht over een voortvluchtige miljardair en het vooruitzicht van een grote beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats.
Schildpadden tot in het oneindige gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

John Green is de veelbekroonde bestsellerauteur van Het Grote Misschien19 keer KatherinePaper TownsWill Grayson, will grayson en Een weeffout in onze sterren. Met Een weeffout in onze sterren bereikte hij wereldwijd een miljoenenpubliek, en zowel Paper Towns als Een weeffout in onze sterren kregen een Hollywoodverfilming. Zijn populariteit dankt John behalve aan zijn boeken ook aan zijn immens populaire YouTube-kanaal Vlogbrothers, dat hij ooit samen met zijn broer Hank startte en waarop hij intensief online contact houdt met zijn fans. In 2014 werd John Green uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld door TIMES Magazine (meldt de uitgever op de website).

Volgens de auteur zelf is dit zijn meest persoonlijke boek tot nu toe: ‘Dit is mijn eerste poging om openlijk te schrijven over de stoornis waar ikzelf sinds mijn vroegste jeugd mee worstel. Het verhaal is verzonnen, maar gaat wel degelijk ook over mij persoonlijk.’

Ik had natuurlijk als fan van het eerste uur de Engelse versie meteen gereserveerd toen het nieuws bekend werd gemaakt dat John Green eindelijk met een nieuw boek kwam. Daarnaast bestelde ik onmiddellijk de Engelse Celebrate Books-box (ze hebben ook een Nederlandse box gemaakt). Deze komt normaal dinsdag of woensdag binnen. Dus als alles goed gaat, laat ik jullie eind deze week de unboxing zien van deze waarschijnlijk te gekke box!

Maar dat is niet alles. Ik mocht dankzij de uitgeverij de Nederlandse versie van het boek al eerder lezen, waar ik natuurlijk verschrikkelijk blij mee was! Ik heb het boek nog niet uit (al scheelt dat niet veel, oeps), maar kan al verklappen dat het echt schitterend is. Heel binnenkort verschijnt de recensie van dit boek op mijn blog, dus stay tuned!

Zijn jullie ook zulke grote fans van John Green? Hebben jullie de Nederlandse of Engelse versie al kunnen bemachtigen? Laat het me zeker weten en deel je mening over het nieuwe boek van John Green!

Liefs,

Valerie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *