blogpost,  Bookhaul,  To Be Read

Blik op de maand september (Marloes)

Oké, ik moet wat bekennen. Ik sloot augustus niet af met de boeken die ik in het vorige overzicht noemde. Augustus bleek nog een week te hebben en in die week heb ik behoorlijk wat weggelezen, naast alle tochtjes op de racefiets en lange wandelingen.

Het eerste boek dat ik pak in deze laatste week, is Duivelskruid van Marita de Sterck. Hoewel de thematiek me boeit, is de overdaad in de roman me net iets té veel. Zoveel interessante lijnen worden onvolledig uitgewerkt, naar mijn mening, dat de roman voor mij niet echt sterk meer is. Dat is anders met Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen. Dat boek vind ik echt on-ge-loof-lijk goed. Het is humoristisch, bevat veel sarcastische stukken, maar boort ook een bloedserieuze thematiek aan. De manier waarop Susin Nielsen dit beschrijft, vind ik verschrikkelijk knap.

Een roman waar je heerlijk in weg kunt duiken, en die ik ook nog in augustus lees, is Kleine grote liefde van Katy Regan. Het is een prachtig boek dat ik in alles kan waarderen. De start is een beetje moeizaam, maar wanneer je gewend raakt aan alle perspectieven, kun je prima met het boek uit de voeten.
Daarna lees ik Startschot van Ingrid Mulder. Het is de eerste thriller waarmee Mulder zich op het YA-vlak begeeft en eerlijk gezegd valt de thriller mij een beetje tegen. Veel thema’s blijven onuitgewerkt waardoor de plot niet goed uit de verf komt.
Na Startschot volgt Bemind, een nieuw boek van P.C. Cast en Kristin Cast. Hoewel het boek een nieuwe serie is, borduurt het voort op een eerdere serie van het duo. Dat betekent ‘even wennen’. Toch bevat het boek voldoende aanknopingspunten en lees ik het met plezier.

Een oude ‘vertrouwde’ uit de kast was het volgende boek. Het is Cel van Charles den Tex. Ik schaam me haast dat ik het nog niet eerder gelezen had, want het stond al heel erg lang in mijn kast. Het boek is erg aantrekkelijk, ook al vind ik dat het bij vlagen wel wat overdreven neergezet is. Het gedrag van de hoofdpersoon had wel wat minder ‘te’ gekund…
De droomlijst mag ik daarna voor Valeries boekenwereld lezen. Dat boek is meer dan mooi. Ik probeer het te vangen in een bijzondere recensie, door een brief te schrijven vanuit een van de personages. Het boek is bijzonder door de kracht die het uitstraalt. Dit, in combinatie met de prachtige cover, maakt voor mij heel veel goed. Het boek van Julien Sandrel komt, door de kracht van de moeder in het verhaal, op één van de favoriete plekjes in mijn huis.
Even denk je dan dat je het mooiste boek van de maand te pakken hebt. Echter, met Eén waarheid van Nadine Swagerman weet ik al na een paar bladzijden dat dit boek er om een heel andere reden misschien nog wel overheen kan. De schrijfster hanteert een ik-perspectief in het boek en het voordeel van zo’n perspectief is dat je het onbetrouwbaar kunt maken.  Swagerman krijgt het dan ook voor elkaar in twee zinnen het hele boek op de kop te zetten. En dat bevalt me wel!

Halverwege september krijg ik het boek waar ik al lang op wachtte: het nieuwe deel van Hamilton. Een nieuwe dageraad van Alwyn Hamilton is het derde deel in de serie en ik weet, nog voor ik het open ga slaan, dat ik het mooi ga vinden. Door alle drukke dagen op mijn werk en alle dingen die bij de laatste loodjes van een studie horen, kom ik minder toe aan lezen. Ik doe er dan ook bijna een week over dit boek helemaal te lezen, maar het is de moeite van de tijd volledig waard! Het laatste deel in de trilogie van Hamilton vind ik minder sterk dan het eerste deel, maar het mag van mij nog steeds vier heel dikke sterren vangen. Hamilton bereikt ook nu weer het punt waarbij de sprookjeswereld en de keiharde gewelddadige echte woestijnwereld samenkomen. Wellicht was het slot net een beetje ‘té’ voor mij; de rest was prachtig!

Het is dan ook dat boek waarmee ik de maand min of meer afsluit. Ik hoop de komende weken nog prachtige boeken te lezen. Onder andere Wolkenjager van Marcel Vaarmeijer, Een verre plek vlakbij en Zomervacht staan voor Valeries Boekenblog op het programma. Daarnaast ga ik het nog een keer proberen: lezen van een e-reader. Ik denk dat De zeven zussen misschien wel iets kan zijn. Eerst een e-reader lenen…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *