blogpost

Sfeerverslag: Clavis Book Café Hasselt

Ik heb een fantastisch boekenweekend achter de rug! Ik heb de hele zaterdag en zondag door kunnen brengen met boekenfans, met als absolute hoogtepunt het book café van Clavis Young Adult.

Wat stond er bij het Book Café op de planning?

Miriam Borgermans had de eer deze editie van het Book Café te mogen openen en deed dat met een workshop survival en de vraag of wij als lezers zouden overleven in de wereld van haar boekenreeks Slaves. Na deze boeiende uitleg (Miriam heeft volgens mij iedereen kunnen triggeren met haar enthousiasme!) en opdracht rond survival gingen we creatief aan de slag met boekbinden. Mijn creatieve skills zijn beperkt (ik herinner me vooral hoe moeilijk ik de workshop handlettering vorig jaar vond…), maar het boekbinden viel erg in de smaak! Heel leuk om thuis zelf te doen! Voor de pauze mocht debutante Bes Ceyssens wat meer vertellen over het ontstaan van haar eerste boek De laatste dans. Ik las haar boek al (de recensie vind je hier), was heel erg enthousiast en vond het boeiend om te horen hoe haar schrijfproces verliep.

Bes Ceyssens

Dankzij Peas Hasselt en Teastation konden we in de pauze even bijkletsen met de auteurs en elkaar onder het genot van heerlijke (ijs)thee en zalige cupcakes. De volgende workshop op de planning was ‘Schrijven met Susanne Koster’. Helaas heb ik het interview met H.P. Janssens en Katrien Van Hecke gemist, maar ik deed iets bijzonder leuks in de plaats. Ik nam namelijk plaatst naast Guido Eekhaut om hem enkele vragen te stellen over zijn eerste young adult Enigma. Dat interview mogen jullie binnenkort verwachten! Ik kan alvast verklappen dat hij een heel boeiend auteur én persoon is en met rake antwoorden kwam op mijn vragen.

Helaas liep het Book Café toen al ten einde. Dankzij de vele leuke babbels met andere boekenfans, bloggers en auteurs vloog de tijd om. Het was een dag om met een heel fijn gevoel op terug te kijken en ik kijk alvast uit naar volgend jaar! Grote dank aan de organisatie en uitgeverij Clavis!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *