blogpost,  To Be Read

Top 3 van de maand maart

Wij lezen heel wat boeken in één maand en overladen jullie met recensies. Maar welke boeken moet je nu echt zeker gelezen hebben? Wij tippen ons favoriete boek van deze maand!

Marloes:
Maart roert zijn staart en dat was ook deze keer het geval! Op boekengebied heb ik in maart prachtige dingen langs zien komen. Het ene pareltje een dystopie, het andere een tranentrekker. Moeilijk kiezen dus. Toch kom ik op 16 maart hét pareltje tegen dat ik écht met jullie moet delen: Lanny. De roman van Max Porter waar ik zo lang op heb zitten wachten verschijnt eindelijk. Waar Porter in Verdriet is een ding met veren al speelde met bladspiegels, gedichten versus verhaal en abstracte dingen concreet maakte, doet hij dat nu opnieuw. Het verhaal gaat over het speciale kind Lanny, zijn ouders en kunstenaar Pete. Het meest intrigerend is echter Dode Papa Scheurwortel. Hij vertolkt de rol van een soort mythisch wezen, gecombineerd met de Grinch. Lanny is een lust voor het literaire gevoel en bevredigt elk stukje ‘stoute droom’ dat in je zit. Nieuwsgierig? Logisch! Lezen dus!

Valérie:
Mijn nummer één van maart is een boek dat er met kop en schouders bovenuit stak: Het overgebleven kind van Rhiannon Navin. Het is een aangrijpende roman over verlies en rouw, geschreven vanuit het perspectief van een kind van zes. Scherp, ontroerend, soms ook hard maar vooral ontwapenend eerlijk.

Valerie:
Mijn favoriete boek van maart is zonder twijfel De geschiedenis van Jane Doe van Michael Belanger. De manier waarop de auteur erin slaagt de zware thematiek in een prachtig verhaal te gieten voor een jongere doelgroep vind ik hartverwarmend, terwijl het een hartverscheurend verhaal is. Het raakte me enorm diep en dat is precies waar verhalen als deze toe in staat zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *