blogpost

Nieuwe recensenten bij Valeries Boekenwereld!

Jullie hebben misschien de oproep enkele weken geleden gezien op Facebook of Instagram. Helaas hebben wij binnen Valeries Boekenwereld afscheid genomen van Lore, die er al het langst bij was. We gaan haar heel erg missen, maar wensen haar natuurlijk het allerbeste toe!

Gelukkig zijn er zoveel échte boekenfans te vinden die heel graag haar plekje binnen het team achter deze blog willen invullen. We hebben heel veel recensies en motivatiebrieven gelezen en het werd een verschrikkelijke keuze. Maar met heel veel trots willen we jullie vandaag voorstellen aan de twee dames die vanaf vandaag, naast Marloes, Valérie en mezelf (Valerie), zullen instaan voor recensies en andere leuke posts: Liselore en Lisa! Om jullie albast een idee te geven over wie ze zijn, stellen ze zich graag aan jullie voor:

Liselore:
Ik mag me sinds begin januari trotse recensent noemen van Valeries Boekenwereld. Jippie!
Ik volgde Valerie eigenlijk nog niet zo heel erg lang op Instagram, maar toen ik haar oproep zag verschijnen, kon ik deze kans niet laten liggen. Vroeger las ik heel erg graag. Helaas ben ik door de jaren heel de liefde voor lezen wat kwijtgeraakt. Het is mee verhuisd in een doosje naar mijn nieuwe huis en ik heb het doosje leesplezier nooit uitgepakt. Tot ik in september 2018 startte aan mijn bachelor voor leerkracht in het secundair onderwijs voor de onderwijsvakken Nederlands en Economie. Ik kreeg van mijn docent Nederlands de opdracht om een blog op te starten en hier boeken, theaterstukken en cultuurvorming op te posten. De liefde voor lezen werd uitgepakt. Sindsdien vind je me op een vrij moment vaak met een boek in mijn handen!

Ik ben dus Liselore. Mevrouw Timmermans in wording, die 23 lentes jong is. Of oud. Hoe jij het wilt noemen. Ik spendeer mijn vrije tijd op de zetel, slapend of lezend. Ik heb namelijk een vermoeidheidsproblematiek die ik sinds mijn 15 jaar nooit meer heb weten afschudden. Als ik goed genoeg ben, verdwijn ik liefst in een goed verhaal. Helaas moet mijn vriend dit allemaal ondergaan. Ik ben al vier jaar samen met mijn vriend, een kleutermeester, en heb intussen al een ring rond mijn vinger die beloofd om ooit te trouwen.

Lisa:
Hallo allemaal! Ik ben Lisa en ben 23 jaar oud. Ik ben afkomstig uit de stille Kempen. Ik ben toevallig hier terechtgekomen doordat een vroegere leerkracht van Valerie me haar blog heeft aangeraden. Nu zit ik tot mijn grote verbazing in de rol van recensent.            In het dagelijks leven ben ik maatschappelijk werker. Lezen is voor mij altijd een uitlaatklep geweest voor het echte leven. Al sinds mijn jeugd verslind ik het ene boek na het andere. Ik kom dan ook uit een gezin waar wel wat gelezen wordt. Ik ben als kind altijd veel voorgelezen en toen ik wat ouder werd, begon ik gewoon zelf te lezen.

Doordat ik zoveel lees, komen mensen vaak naar mij voor boekaanbevelingen. Zowel vrienden als familie vragen me dikwijls naar goede boeken. Ik vind het stiekem wel fijn als ik hen dan kan verder helpen met een goed boek. Ik denk dat mijn huidige lezersstijl zich ongeveer is gaan ontwikkelen rond mijn elfde. Toen heb ik veel boeken van Dirk Bracke cadeau gekregen (ik las al erg jong YA-boeken). Deze hebben voor mij een hele nieuwe wereld geopend. Hij was één van de eerste schrijvers die voor mij geloofwaardige tienerpersonages kon neerzetten!

Zoals veel mensen van mijn leeftijd ben ik in mijn pubertijd door de hele Twilight-fase gegaan. Ik had steeds de boeken voor de verfilming gelezen. 🙂                                                  Nu ik wat ouder ben, merk ik dat mijn smaak van boeken ook verandert. Hoewel ik zowat alle genres lees, kom ik toch vaak terecht bij de romans. Vooral de historische romans of de literaire romans trekken dan mijn aandacht. Toch lees ik ook graag af en toe een typische chicklit of een thriller. Zolang het verhaal maar goed is, maakt het niet zo veel uit welk genre.

Sinds enkele jaren volg ik de Booktubegemeenschap op YouTube. Hier volg ik verschillende mensen die net zo gepassioneerd zijn over lezen als ik. Ik zag mezelf nu niet direct filmpjes van mezelf op het internet zetten, dus dan is bloggen de ideale oplossing.

Ik merk in mijn nabije omgeving dat lezen steeds minder gebeurt. We worden al te vaak afgeleid door allerlei soorten technologie, zoals televisie of internet. Ik betrap mezelf hier ook vaak op! Ik hoop dan ook dat ik met mijn bijdrage tot deze blog een kleine bijdrage kan leveren om te laten zien dat lezen ook leuk kan zijn. Ik heb er alvast super veel zin in!

Noot van Valerie:
Wat ben ik ontzettend trots! Op mijn blog, uiteraard ook op mezelf, maar nog meer op het prachtige team dat ondertussen samen met mij werkt aan alle content op Valeries Boekenwereld. Bij het oprichten van Valeries Boekenwereld had ik nooit durven dromen dat zoveel mensen zo enthousiast zouden reageren en zelfs zouden willen meewerken aan alle artikels en brainstormsessies. Mijn grote dank gaat dan ook vooral uit naar Marloes, Valérie, Liselore en Lisa, maar zeker ook naar jullie, lieve lezers! Spread the booklove!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *