blogpost,  interview

Lezer/auteur/uitgever aan het woord

Ook in 2019 willen wij al onze boekenliefde met jullie delen! Maar wij zijn niet de enigen die helemaal in de ban zijn van verhalen. Daarom geven wij graag het woord eens aan iemand anders. Vandaag is dat, naar aanleiding van de publicatie van Natan Z., Arjan Alberts!

Wie is Arjan Alberts?
1) Koffie of Thee; want…
Thee; want koffie moet je volgens mij leren drinken. Bij mijn eerste poging pakte dat verkeerd uit. Ik zal een jaar of zeven geweest zijn en dronk bij mijn oom in Amsterdam een kop zwarte koffie. De rillingen lopen nog over mijn rug als ik eraan terugdenk. Ik kan me van dat huis overigens verder niets meer herinneren, alleen de kamer waarin ik was toen ik de zwarte koffie dronk.
2) Ochtend of avond; want…
Ochtend; want ik ben een echt ochtendmens. Ik kan soms uitslapen tot een uur of acht, maar meestal ben ik veel eerder wakker. En als ik wakker word ben ik meteen klaarwakker. Schrijven doe ik ook het liefste ‘s ochtends. Als de ochtend goed loopt, schrijf ik in de middag door en dan soms zelfs ook nog ’s avonds.
3) Pretpark of Dierentuin; want…
Pretpark en dierentuin; Op regenachtige dagen ga ik het liefst naar een pretpark omdat er dan geen wachtrijen zijn. Als het mooi weer is ga ik liever naar een dierentuin waar zowel de bezoekers als de dieren de ruimte hebben.
4) All In-hotel of tentje; want…
Tentje; want dat is lekker knus en het geeft je veel meer vrijheid. Het liefste ergens midden in de natuur langs een beekje waar je het water hoort stromen.
5) Rekenen of taal; want…
Taal; want taal heeft zoveel meer…

Boek in de kijker: Natan Z.

Natan Z. – Arjan Alberts – Xander Uitgevers

Inhoud
Acht moeders van jonge kinderen zijn door een seriemoordenaar om het leven gebracht. Ieder van hen leed aan een ongeneeslijke ziekte. De dader, Natan Z., zit veilig in een tbs-kliniek, maar dreigt door een fout van justitie vroegtijdig vrij te komen. Tijdens het proces doet zijn advocaat Reinier een gruwelijke ontdekking. Tegelijkertijd speelt de jonge therapeute Suus een levensgevaarlijk spel op de afdeling waar Natan vastzit en werkt Hannah, echtgenote van Reinier en een bekende Nederlandse schrijfster in de Franse Alpen aan haar nieuwe roman… over Natan. Terwijl ze probeert te overleven in het afgelegen Franse landhuis ontrafelt ze mysteries en ontdekt ze wie het op haar heeft voorzien.

Wanneer schreef je dit boek?
De eerste versie schreef ik in de periode september-december 2017.

Waarom schreef je het boek?
De tbs (forensische psychiatrie) is een spannend thema. Een afdeling met seriemoordenaars en verkrachters geeft een bijzondere dynamiek. Doordat ik voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid onderzoek deed naar misstanden in tbs-klinieken leerde ik deze afdelingen goed kennen. Veel van wat ik zag en hoorde van medewerkers en tbs’ers kon ik niet verwerken in officiële rapportages, maar wilde ik wel heel graag iets mee doen. Tussen twee onderzoeken in raakte ik begin 2017 ingesneeuwd op een afgelegen locatie in de Franse Alpen. Daar ontstond het idee voor Natan Z. In de maanden daarop kwam het verhaal steeds meer tot leven en kon ik aan niets anders meer denken. Ik moest de ruimte hebben om het op te schijven. Ik nam ontslag, zonderde me af en leefde drie maanden in de wereld van Natan Z.

Waarom moet iedereen je boek lezen?
Natan Z. opent een deur naar een wereld die voor veel mensen verborgen blijft. Zodra je die wereld betreedt laat Natan Z. je niet meer los. Het verhaal kruipt in je en blijft je ver na de laatste pagina achtervolgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *