blogpost,  Recensie

Top boeken van december én van 2018!

Lore, Marloes, Valérie en ik (Valerie) lezen heel wat boeken in één maand en overladen jullie met recensies. Maar welke boeken moet je nu echt zeker gelezen hebben? En aangezien het echt de moment van lijstjes is, zie je ons waarschijnlijk al komen… Vorige week tipten wij zes dagen lang de beste boeken, maar wat is onze persoonlijke favoriet?

Valérie
Eén boek kiezen uit alle boeken van een heel jaar is echt geen eenvoudige opdracht. Alle boeken hebben me op een bepaalde manier geraakt, geïnspireerd, getroost en af en toe ook wel eens geïrriteerd. Soms gebeurt er iets dat je minder leuk vindt of een personage beslist iets waar je je minder in kan vinden, maar met boeken weet je maar nooit, het verhaal kan altijd nog een wending nemen en dat maakt lezen zo fijn. Je vlucht uit je eigen realiteit en stapt in een nieuwe.
Maar ik ga jullie niet langer in spanning houden, mijn absolute topfavoriet van dit jaar was Storm van Lucinda Riley. Ik krijg maar niet genoeg van de zeven zussen! En in het bijzonder het verhaal van Ally laat me niet meer los. Van alle zeven de zussen kan ik me persoonlijk met haar ook het meest vereenzelvigen. Ik kijk er enorm naar uit om in Maan te beginnen, het verhaal van Tiggy.

Valerie:
Ik heb vandaag mijn honderdste boek van 2018 uitgelezen en ik ben zo trots en blij dat het mij voor de allereerste keer is gelukt om zoveel boeken te lezen in één jaar tijd. Zeker omwille van alles wat ik in mijn leven buiten lezen nog doe!
Ik ga mezelf niet kwellen door hier slechts één boek te moeten selecteren als allerbeste boek van 2018. In plaats daarvan tip ik mijn favoriete boeken van december! Dat zijn er zonder twijfel twee dit keer en eentje is het boek dat ik vandaag uitlas: Caraval van Stephanie Garber! Ik weet dat ik een beetje achter de trend aanhol, maar dat heb ik al geaccepteerd haha. Dat was eigenlijk de voornaamste reden om zo lang te wachten met eindelijk te starten in dit boek. Maar wat hou ik van de wereld van Caraval! De recensie mag je verwachten in 2019.
Het tweede boek dat ik absoluut wil tippen is het fantastische Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn van Davide Morosinotto. Wat een avontuurlijk en aanstekelijk verhaal was dat! Het boek telt tamelijk wat pagina’s maar het leest als een trein en heeft me van begin tot eind vastgehouden.

Wat is jou toptip voor december en/of 2018?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *