blogpost,  To Be Read

Top 3 van de maand oktober

Lore, Marloes en ik lezen heel wat boeken in één maand en overladen jullie met recensies. Maar welke boeken moet je nu echt zeker gelezen hebben? Wij tippen elk ons favoriete boek van deze maand!

Lore
Wat een maand was het weer. Tussen alle drukke dagen op het werk kon ik gelukkig af en toe wegsluipen in een boek. Ik genoot deze maand ontzettend van het boek Rondom Amber van Olga van der Meer.

Als men vraag wat voor boeken mijn favorieten zijn dan kan ik vanaf nu gewoon zeggen: alle boeken in het de stijl van Rondom Amber. Ik lees dolgraag over de liefde en als er een zwangerschap in zit, heeft dit al een extra pluspuntje. In Rondom Amber lezen we over Marvin en Ymke die een streep onder hun relatie zetten, maar samen hun dochter opvoeden. Ze ontdekken dat Ymke zwanger is nadat ze hun relatie stopgezet hebben. Het boek draait uiteraard om Amber maar ook over hoe haar ouders met de breuk en een nieuwe partner omgaan. Liefde, vriendschap, woede, ontdekking, verbazing, verdriet, geluk, blijdschap; dit zijn allemaal elementen waarmee Ymke en Marvin in contact komen. Dit zorgt er voor dat het boek niet eentonig is en dat we met veel plezier en veel variatie van het boek kunnen genieten. Wat een toppertje!

Valerie
Oktober was voor mij vooral een drukke maand. Doordat het academiejaar nu echt op volle toeren draait, verdrink ik zo ongeveer in het werk. Daardoor las ik iets minder boeken in oktober, maar wel allemaal stuk voor stuk toppers! Ik vind het deze maand echt verschrikkelijk moeilijk, maar als ik de knoop moet doorhakken, is Het is ingewikkeld van Kaat De Kock toch wel mijn favoriete boek van oktober. Vooral omwille van de heerlijke humor (ik weet het, ik heb dit al vaak gezegd, maar ik meen het zo hard!) die erg veel deugd doet wanneer de dagen korter worden en iedereen wat somber gestemd is. Het is ingewikkeld is sowieso een mustread!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *