blogpost,  Fanday Friday

Waarom moet je de boeken van Julie Kagawa lezen?

Elk van ons (Marloes, Valerie en Lore) las wel eens een boek van Julie Kagawa en is sindsdien zot van haar werk. Ik las de hele Talon serie en vond deze gewoon fantastisch. Ik was dan ook in de wolken toen ik hoorde dat er een nieuwe reeks verscheen.

De bedoeling van dit artikel is dat we jullie vertellen waarom wij zo een grote fan zijn van haar werk. Julie Kagawa schrijft voornamelijk fictie, en is daar ook bijzonder goed in. Tijdens het lezen van het boek werd ik helemaal meegezogen in de Talon reeks, de fictie was niet overdreven waardoor ik me de wereld van Talon en Sint Joris zo kon voor stellen.

In de boeken van Kagawa zijn de thema’s heel herkenbaar. Wraak, jaloezie, verliefdheid, vriendschap zijn allemaal thema’s die iedereen wel al eens heeft meegemaakt. Deze thema’s worden wat herschreven en in een speciaal jasje gestopt zodat deze voor leuke onverwachte wendingen zorgen.

Julie schrijft in een zeer aangename schrijfstijl waardoor je zonder dat je het beseft al het halve boek uit hebt. Het zijn boeken die je niet loslaten en waar je gewoon meer van wilt. Kagawa schrijft haar personages zo dat deze menselijk blijven en dat hun draak past bij hun menselijke vorm. In elk boek zit ook een tintje humor en de personages zijn steeds sterke karakters waar je niet omheen kan kijken, dat maakt het boek extra interessant.  Zonder het te beseffen laat Julie je via haar boeken reflecteren op je eigen wereld.

En dat deed ze ook bij The Iron Fey. Hoewel de wereld echt heel ver ligt van de wereld om je heen en enkel in je fantasie kan bestaan, voel je je toch verbonden met de elementen en personages in de reeks. Het is bijzonder dat je als lezer de kans krijgt in het hoofd te kruipen van Kagawa en daar mag meegenieten van een wereld die eigenlijk enkel bestaat in haar hoofd, maar je toch zo versteld kan doen staan. Ondanks het hoge fantasy-gehalte verschijnt het verhaal als een film in je hoofd en kan je niet anders dan van begin tot eind genieten!

Kortom, zoek je een boek waarin je kan verdrinken in een fantasiewereld die niet over the top is maar waar je toch even kan ontsnappen aan de realiteit? Open dan je Google en zoek Julie Kagawa haar boeken even op of neem morgen deel aan onze winactie en vooral: geniet er van 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *