blogpost,  interview,  Lezer aan het woord

Lezer aan het woord: Chelsea

Vandaag geef ik woord graag aan een andere boekenliefhebber, Chelsea.

Hey, ik ben Chelsea. Ik ben 23 jaar en woon in Dilbeek.

Hoe onstond onze vriendschap/connectie? (Lore en Chelsea)

Wij studeerden aan dezelfde school en omdat wij zomercursus hadden gevolgd, kenden wij elkaar al bij de eerste dag en wij zijn aan elkaar blijven plakken ;p

Wanneer kwam je voor het eerst echt in aanraking met de boekenwereld? (buiten school gerekend; dus uit jezelf, door je ouders of andere familie…) Hoe kwam dat?

Door mijn broer! Hij las graag boeken en op een zomer was hij de twilight serie aan het lezen. En ik vroeg mij af waarom hij zo veel las en heb dan zelf het boek maar opgepakt. Sindsdien lees ik altijd wel iets.

Ik moet wel zeggen dat het lang duurde voor ik uit vrije wil echt begon te lezen. Als kind zag ik het niet zitten om te lezen. Ik heb dyslexie en dat ging bij mij helemaal niet goed! Ik zat altijd achter t.o.v. mijn klasgenootjes en bij ons thuis werd er al niet gelezen. Hoe meer ik later begon te lezen, hoe beter het ging en hoe liever ik het deed. Oefening baart kunst.

Welk genre lees je het liefst? Waarom?

Fictie en fantasie. Voor de fantasiewereld vooral. Ik vind het leuk om hiermee in contact te komen. Zeker als het over legendes gaan.

Lees je af en toe een boek buiten je comfort zone?

Ik lees overal een boek. Soms lees ik eens een genre buiten mijn comfortzone en dan ben ik ofwel heel enthousiast en zoek ik nog zo een boek op ofwel stop ik ermee.

Heb je een all time favorite, een boek dat toch net iets beter is dan alle andere? (Mag ook per categorie een favoriet zijn als je er anders niet uitkomt)

Dit verandert voor mij eigenlijk continu. Maar de laatste paar jaar ben ik de serie aan het lezen van Rob Thier Storm and Silence. Echt een aanrader voor de feministen!

Wat is voor jou het slechtste boek dat je ooit las?

Ik kan de titels niet zeggen. Maar wel dat ik nog weet dat het niet om de verhalen ging want die vind ik meestal wel leuk. Het gaat vooral om de schrijfstijl. En met een beetje oefening zullen die ook wel verbeteren en zou ik misschien het boek wel nog willen lezen als ze deze herschrijven.

Hoe zie je jouw boekentoekomst?

Ik heb enkele series waarop ik aan het wachten ben waarvan nieuwe boeken moeten uitkomen dus ik zie het al helemaal zitten!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *