blogpost,  interview,  Lezer aan het woord

Lezer aan het woord: Lore

Ondertussen kennen jullie deze rubriek al wel en weten jullie dat ik graag het woord geef aan een andere boekenliefhebber om te vertellen over zijn of haar boekenverhalen. Maar de editie van vandaag heeft een klein extraatje. Ik wil jullie vandaag voorstellen aan Lore. Zij werkt vanaf vandaag mee aan Valeries Boekenwerel als gastblogger. Er zullen dus ook af en toe recensies, bookhauls en unboxings verschijnen van haar! Zo kunnen wij jullie nog meer diversiteit binnen genres en artikels brengen! Vandaag kunnen jullie alvast kennismaken met Lore door haar antwoorden hieronder te lezen.

Stel jezelf kort even voor
Hoi ik ben Lore, student verpleegkunde, ik ben 21 jaar oud en woon in Buggenhout (Oost-Vlaanderen), een leuke bosgemeente in België. Als ik geen werk heb voor school hou ik me graag bezig met babysitten, tijd spenderen met familie, vrienden en uiteraard mijn vriendje. Verder geniet ik er van om me even weg te trekken en te genieten van een goed boek. Sinds vorig jaar lees ik zowel in het Nederlands als in het Engels en is mijn passie voor lezen enkel nog gegroeid.

Hoe onstond onze vriendschap/connectie?
Ik leerde Valerie kennen via instagram. Ik nam deel aan een winactie en zo zijn we aan de praat geraakt. Zo heb ik het boek ‘Liefdestips aan mezelf’ van Sylvia Van Driessche gewonnen, dit samen met nog enkele andere leuke goodies. Onlangs heb ik een bookstagram opgestart en hierover zijn we aan de praat geraakt. Valerie gaf me enkele leuke tips die ik probeer toe te passen en zo zijn we hier beland. Ze vroeg me wat ik leuk vond aan lezen en of ik het zag zitten om eens wat te schrijven. Uiteraard was ik razend enthousiast.

Wanneer kwam je voor het eerst echt in aanraking met de boekenwereld?  Hoe kwam dat?
Mijn mama liet me steeds boeken lezen en net zoals elk meisje van op de lagere school wou ik dat niet. Tot mijn mama me het boek ‘Het geheim van te veel torens’ van Mark Tijsmans liet lezen. Dat boek heeft alles voor me veranderd. Sindsdien ben ik een echte boekenfanaat geworden! Ik lees zelden boeken meerdere keren, maar Tijsmans zijn boek heb ik vaker gelezen. Ik vond het geweldig dat er in het boek ook een plannetje was van de verschillende torens omdat ik zo makkelijk kon volgen wat er in het boek aan de hand was.

Wat heeft dat veranderd in jouw eigen visie ten opzichte van boeken en lezen in het algemeen? Ben je zelf gaan lezen? Zo ja, waarom wel? Zo nee, waarom niet?
Voordat ik ‘Het geheim van te veel torens’ las vond ik boeken lezen maar saai omdat dat steeds moest voor school. Daarna ging ik met mijn mama op woensdag elke week naar de bib en heb zo jaar na jaar boeken verslonden. Dat boek heeft de interesse gewekt en de kleine Lore doen beseffen dat er ook leuke boeken zijn. Jaren later las ik voor de eerste keer een boek van Helen Vreeswijk. Toen ben ik boeken beginnen kopen in Standaard boekhandel en zo is mijn nu uitpuilende boekenkast geboren.

Welk genre lees je het liefst? Waarom?
Ik lees graag boeken van verschillende genres, maar in elk boek zit wel ergens een romantisch aspect. Ook in de boeken die bijvoorbeeld over de politie gaan, zit in het grootste deel wel een tintje romantiek in. Zo is er ook de Talon serie, deze is eerder fantasie, maar toch is er een duidelijk liefdesverhaal. Net zoals wel meer meisjes vind ik het leuk om te lezen over hoe het koppel elkaar leert kennen en voor elkaar vecht. Ik vind het vaak hartverscheurend als een van de personages dan voor de foute kiest en pink af en toe een traantje weg.

Lees je af en toe een boek buiten je comfort zone?
Jazeker, ik vind het belangrijk om af en toe een boek te lezen dat me door iemand anders aangeraden wordt om zo ook nieuwe schrijvers te leren kennen. Ik ben een zeer grote fan van Colleen Hoover en lees de korte inhoud niet meer van haar boeken voor ik ze koop. Dit doe ik bewust omdat ik weet dat ik haar werk top vind en omdat ik zo niet het risico loop om al een deel van het verhaal te kennen. Ik word graag verrast tijdens het lezen.

Heb je een all time favorite, een boek dat toch net iets beter is dan alle andere?
Sinds ik ‘It ends with us’ van Colleen Hoover heb uitgelezen ben ik nog geen beter boek tegen gekomen. Uiteraard waren ze allemaal wel goed, maar dit boek heeft me echt geraakt. Het is zo een sterk boek, er komen heel veel thema’s in voor zoals liefde, mishandeling, verdraagzaamheid en geduld en nog zo veel meer. Als er één boek is dat iedereen eens zou moeten hebben gelezen, dan is het die wel.

Wat is voor jou het slechtste boek dat je ooit las?
Het slechtste boek dat ik ooit las zijn er wel meerdere, bijvoorbeeld de Mazerunner heb ik nooit uitgelezen. Dit kan omdat ik de film al gezien had of omdat ik in een leesblokkade zat, maar ik heb het sindsdien nooit meer vastgenomen.

Welk boek lees je momenteel?
Momenteel heb ik net het boek ‘Tweestrijd’ uit van Gail McHugh. Ik kan niet wachten om met het vervolg Hartslag te beginnen. Daarna ga ik waarschijnlijk weer een tijdje voor mijn boekenplank staan en denken ‘wat kan er nu beter zijn dan wat ik al gelezen heb’ en ik denk dat ik als volgende zal beginnen met ‘Without Merit’ van Colleen Hoover. Ik denk binnenkort ook te beginnen aan De Overlevenden met Onvergetelijk als gevolg. In februari heb ik nog een leuke box met de Touching Juliette serie besteld, dus die staat ook nog op de planning.

Ik kijk enorm uit naar deze samenwerking met Lore!

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *