blogpost

Sfeerverslag: Boekenbeurs 29/10 (dag 1)

EIN-DE-LIJK! Ik heb zo lang afgeteld naar 29 oktober want eindelijk opent de Boekenbeurs weer zijn deuren. De Antwerpse Boekenbeurs is een feest voor alle boekenliefhebbers. Twee weken lang kan je je omringen met ontelbaar veel boeken, tal van signeersessies, interviews, panelgesprekken, workshops en meer. Je kan ook je eigen boeken meenemen om te laten tekenen of het boek daar aanschaffen.

Omdat er velen zijn die graag zouden gaan, maar niet kunnen, wil ik jullie toch meegeven hoe de eerste dag voor mij verliep en wat ik allemaal heb gedaan. Zo zijn jullie er allemaal toch een beetje geweest!

Naar jaarlijkse gewoonte wordt op de eerste dag van de Boekenbeurs de Hercule Poirotprijs uitgereikt voor beste Vlaamse thriller. De genomineerden voor 2017 kan je terugvinden op de foto hieronder.

genomineerden HP.jpg

Jo Claes ging aan de haal met de publieksprijs voor Het gewicht van de haat en Hilde Vandermeeren won de prijs van de jury met Schemerzone.

Een welgemeende proficiat voor alle genomineerden en in het bijzonder voor de winnaars.
HP.jpg

Na de uitreiking van de Hercule Poirotprijs ging ik op pad om mijn boeken te laten signeren. De eerste auteur die voor vandaag op mijn lijstje stond, was Inge Verbruggen. Zij signeerde mijn exemplaar van Doodverklaard.

Ik vind het altijd fijn om de mensen die ik een jaar lang niet heb gezien hier terug te zien en even bij te praten over het afgelopen jaar. Dus bezocht ik een van mijn vaste Boekenbeurs-auteurs. Bjorn Van den Eynde signeerde met plezier zijn zevende Team Mortis-verhaal én poseerde voor de foto!

Op de Boekenbeurs worden ook steevast een heel aantal bekende Vlamingen uitgenodigd. Onder andere Leen Dendievel was aanwezig om haar boek Hard te signeren.

Ook Sylvia Van Driessche signeerde bij haar uitgever haar nieuwste boek Liefdestips aan mezelf.

Vanaf 14u signeerde Anne-Laure Van Neer, die genomineerd was voor de Hercule Poirotprijs, Justine en Maurice. Na de lovende kritiek op internet en de achterflap te hebben gelezen, kan ik niet anders dan Maurice adopteren!

Tussen alle signeersessies door stelde Luc Descamps ook op de beurs zijn nieuwste boek Gewoon leven voor. Karolien Debecker stelde Luc een aantal prangende vragen over de thematiek en de invloed van zijn persoonlijke leven op dit verhaal.

Na deze voorstelling was er tijd om een beetje rond te kijken op de beurs en toevallig passeerde ik de tafel waar Kristien Dieltiens signeerde. Uiteraard ging ik meteen overstag voor haar nieuwste boek en ook het nieuwste boek van haar collega Guido Eekhaut wist mij te bekoren.

Nog twee auteurs op de planning! Het nieuwste boek van Do Van Ranst wachtte nog ongeduldig op een handtekening en Christine Charliers (auteur van In de ban van de wolf) kan ik niet zomaar voorbijlopen! Zeker niet als ik haar tweede boek nog niet heb.

Omdat mijn exemplaar van Gewoon leven van Luc Descamps nog thuis lag (bewust weliswaar, ik kon niet met nog meer boeken sleuren), vond ik dit het geschikte moment om deel 4 van De Poortwereld aan te schaffen zodat mijn reeks compleet is.

Dit boek wilde ik heel graag laten tekenen, maar blijkbaar had ik mij een beetje vergist. Wim Oosterlinck was die dag helemaal niet aanwezig. Oeps! Zondag 5 november krijg ik gelukkig een nieuwe kans.

Oosterlinck.jpg

Moe, maar voldaan keerde ik terug huiswaarts. Met een stijve nek en vermoeide armen van het boeken dragen kroop ik na een dag vol boeken gelukkig mijn bed in.

Vrijdag 3 november, zaterdag 4 november en zondag 5 november ben ik er weer!

Ben jij al eens naar de Boekenbeurs geweest?

Valerie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *