blogpost,  Release,  To Be Read

Coming soon: voorjaar 2019 (#1)

Hoewel de winter nog maar net aangebroken lijkt te zijn, verschijnen de eerste catalogi al voor het voorjaar! Bundels vol prachtige boeken die in het eerste deel van 2019 gaan verschijnen, het is alsof je in een snoepwinkel staat. Dit zijn alvast een paar boeken waar wij reikhalzend naar uit zitten te kijken;

de boekwinkel voor gebroken harten.png

De boekwinkel voor gebroken harten – Robert Hillman – A. W. Bruna (2 april 2019)
Tom Hope verwacht geen wonderen. Hij doet wat hij kan op zijn boerderij – melkt de koeien, oogst de appels, zorgt voor de schapen. Maar sinds zijn vrouw Trudy hem, samen met hun kleine Peter, verliet om zich bij een religieuze gemeenschap aan te sluiten, is Tom eenzaam.
Dan komt Hannah Babel in beeld. Boekverkoopster en een wervelwind van een vrouw: de tweede Jood – en meest kleurrijke persoon – die Tom ooit heeft ontmoet. En hij durft te geloven dat ze elkaar gelukkig zouden kunnen maken. Maar het is 1968: vierentwintig jaar nadat Hannah met haar zoontje in Auschwitz arriveerde. Tom Hope gaat de strijd aan met een verdriet dat hij zich nauwelijks kan voorstellen…

de executie.jpg

De executie – Daniëlle Bakhuis – Best of YA (april)
Kandidaders, zijn jullie er klaar voor? De stemmen zijn binnen en dus gaan we over tot de eerste executie.’
Ik begeef het.
In mijn hoofd word ik gek en gil ik alles aan elkaar vast. Colette Zwart steekt haar rechterhand in de lucht en telt af. ‘Kandidaders, in vijf, vier -‘
Het is 2048. Wanneer de zestienjarige Charlotte van der Wal een misdaad begaat, heeft dat grote gevolgen. Sinds de doodstraf weer is ingevoerd, worden jongeren in enorme kooien boven een onpeilbare afgrond in een live tv-show terechtgesteld. Niets is meer zeker, behalve dit: voordat het uur voorbij is, zijn bij vier kandidaders de bodem onder hun kooi weggeklapt. Breng nu je stem uit!

Duistere troon

Duistere troon – Kendare Blake – HarperCollins (april)
Drie zusjes en één troon – de strijd om de macht is begonnen… Wie van de koninklijke zusjes zal als overwinnaar uit de bus komen en de troon mogen bestijgen? Katharine, eens de zwakste van de drieling, voelt zich sterker dan ooit tevoren. Arsinoe heeft de waarheid over haar krachten ontdekt en beseft dat haar geheim weleens in haar voordeel zou kunnen werken. En Mirabella, altijd de sterkste en de gedoodverfde koningin, raakt in groot gevaar. In het boeiende vervolg op Koninginnen is er niets en niemand die de zusjes tegenhoudt op weg naar de troon, behalve zijzelf.

Eén reactie

  • Laurie

    Uit dit lijstje kijk ik vooral uit naar Duistere Troon! De Excecutie vind ik heel erg lijken op Cel 7 van Kerry Drewery en dat vind ik weer jammer. Dat boek vond ik sowieso geen topper en het format is ongeveer hetzelfde.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *