blogpost

Getest en goedgekeurd?

Ik kreeg een heel erg leuk pakketje binnen van Readsy, een Belgische webshop die een heel bijzonder leesgadget maakt! Ik mocht hun product testen en deel vandaag graag wat mijn ervaring is.

Herken jij de producten op de foto? Het zijn twee leesringen. Je kan deze ringen gebruiken om makkelijk met één hand je boek open te houden. Zo hou je je andere hand vrij om bijvoorbeeld te drinken en krijg je minder snel last van kramp in je vingers of handen. Ook helpt het om liggend of buiten te lezen want je boek blijft makkelijker open.

Wat moet je weten over Reasdy?

Readsy is een klein lokaal bedrijf. Alle producten worden ontworpen en geproduceerd in België. Ze geloven in de positieve effecten van lezen voor jong en oud en willen dit dan ook promoten. Dit vertellen ze zelf over hun product:

‘Onze producten zijn biologisch afbreekbaar, geproduceerd met een 3D-printer. We kozen voor PLA-filament omdat dit wordt vervaardigd uit grondstoffen zoals maïs en zetmeel. Bij 3D-printing wordt het filament in de correcte vorm in lagen op elkaar gesmolten. Er kunnen kleine imperfecties zoals verdikkingen of lijnen zichtbaar zijn. Dit heeft geen negatieve invloed op het gebruiksgemak. Ons logo verwerken in onze producten is geen eenvoudige opdracht voor de 3D-printer. We vonden dit toch een échte meerwaarde, aangezien we zo de authenticiteit van onze producten kunnen garanderen.’

De test

Ik kreeg twee verschillende designs toegestuurd en moet ook toegeven dat er voor mij wel een verschil is tussen beide ontwerpen. Je ziet op de foto’s dat het hartje een sterkere punt heeft onderaan terwijl de zijn mooi afgerond is.

Het hartje kreeg vanaf het eerste gebruik meteen de voorkeur. Vooral omdat het zich ‘aanpast’ aan je boek. De scherpere punt onderaan valt tussen de plooien van de bladzijden, waardoor je er minder druk moet op uitoefenen om de leesring op zijn plaats te houden. De zwaan verschuift sneller omdat die leesring aan de onderkant niet tussen de bladzijden zit.

Hoewel ik dus qua design beide ringen heel erg mooi vind, vind ik het hartje veel handiger in gebruik! Als je niet echt fan bent van de voorgestelde kleuren op de website, maar wel een voorkeur hebt qua design kan je contact opnemen om een design in een andere kleur te bestellen! De ringen zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten qua diameter.

Het gebruik van een leesring zelf was voor mij een nieuwe ervaring. Ik ben het gewoon om in mijn bed over te schakelen naar mijn ereader omdat ik papieren boeken in bed echt niet handig vind (omwille van gewicht versus comfortabel liggen). Het gebruik van een leesring maakt het wel degelijk gemakkelijker om met je boek op de bank of in bed te gaan lezen. Ik had niet verwacht dat ik zo snel overstag zou gaan, maar ik ben absoluut fan van leesringen, in het bijzonder deze van Readsy!

Meer weten over Readsy? Bezoek de webshop of volg Readsy via Instagram!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *