Coming soon
blogpost

Coming soon oktober

Het is weer bijna oktober en jongens, wat is september voorbij gevlogen! Traditiegetrouw komen er in oktober heel wat toffe boeken en ik wil jullie vandaag laten zien welke boeken op mijn wenslijstje staan.

Team Mortis 13 - Grafstemmen

Team Mortis 13: Grafstemmen – Bjorn Van den Eynde – Pelckmans
De Duitse Feija Hildebrand (17) wordt levend begraven. Haar vriend, Bernd Geisler (19), krijgt slechts een handvol minuten de tijd om haar leven te redden, tot op een ouderwetse langspeelplaat het nummer Mack the knife is uitgespeeld en Feija’s lucht wordt afgesneden. Ze maakt geen kans.
Het aankomende theatertalent was echter niet onbesproken. Er wordt gefluisterd dat Feija lid was van een bende, die jaren geleden aan tal van ontvoeringen en moordzaken werd gelinkt. Was het meisje zomaar een slachtoffer, of wilde iemand wraak nemen om haar verleden?
Tienerspionne Erika Storm wordt samen met haar team op de zaak gezet, om zowel de bizarre ontvoeringen in het verleden als de huidige feiten te onderzoeken. Maar de case blijkt een pak zwaarder dan Erika ooit kon voorzien. Oude grafstemmen van een haar erg bekende, gestorven Team Mortis-jongen brengen haar persoonlijke, pijnlijke verleden plots wel erg dichtbij.

It Starts With Us

It starts with us – Colleen Hoover – Z&K (Nederlandse editie)
Voor het verhaal van TikTok-hit ‘It ends with us’ begon het allemaal met Atlas, de eerste liefde van Lily waarvan ze dacht dat ze hem nooit meer zou zien, maar die toen plotseling weer voor haar stond. Het eerste deel werd een gigantisch succes, mede door de massale reacties van fans op TikTok. Colleen Hoover geeft de fans nu het aangrijpende verhaal van fan-favorite Atlas. Een must-read voor alle Hoover- en ‘It ends with us’-fans!

Een onverwachte wending

Een onverwachte wending – Lauren Kate – Van Goor
Lanie heeft een succesvolle carrière als romanceredacteur én is verloofd met de man die alle 99 vakjes van haar zorgvuldig samengestelde wensenlijst afvinkt. Ze heeft het gewoon goed voor elkaar. En dan mag ze ook nog samenwerken met de wereldberoemde auteur Noa Callaway. De romans van Noa vormen Lanies grootste inspiratiebron in de liefde en het leven. Lanies enige taak is Noa’s writer’s block te verhelpen om zo de promotie te krijgen waar ze altijd van gedroomd heeft. Simpel, toch? Maar niemand heeft ooit de mysterieuze Noa Callaway gezien. En hun ontmoeting zet Lanies wereld volledig op z’n kop. Ineens twijfelt ze aan alles waar ze in geloofde. Pas wanneer Lanie eindelijk haar 99-wensenlijstje – haar enige houvast in alles – helemaal kan loslaten, ontdekt ze dat liefde in welke vorm dan ook kan passen.

De rest is confetti

De rest is confetti – Lotte Petersen – HarperCollins
Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert…
Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar moet hem in ruil daarvoor eerst helpen iemand uit zijn verleden op te sporen. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En… voor de liefde?

Hotel Happiness 1 -   Hotel Happiness

Hotel Happiness – Floortje Sanders – LS
Hotel Happiness is het eerste deel van een nieuwe tweedelige feelgoodserie van Floortje Sanders. In deze serie probeert Lana opnieuw haar geluk te vinden in Amsterdam. Halsoverkop vertrekt Lana uit haar boerderij bij het Franse Annecy als ze erachter komt dat haar vriend Julien is vreemdgegaan. Ze gaat aan de slag in hartje Amsterdam bij het gezellige Hotel Happiness, waar ze omringd wordt door een tikje excentrieke maar hartelijke collega’s. Ook maakt ze kennis met Lenie uit de Jordaan, die zich als een moederkloek over Lana ontfermt. En als ze ook nog eens in de armen belandt van de aantrekkelijke Omar, wijst alles op een happy end. Maar het grote verdriet uit haar verleden heeft Lana nog geen plek gegeven. Kunnen Julien en zij écht zonder elkaar?

Bekentenissen van een verwarde feminist 1 -   Gênant

Gênant! – Kate Weston – De Fontein
Gênant! is het hilarische dagboek van Kat, die een feminist wil zijn maar ook vol vragen zit. Zo droomt ze ervan dat ‘hot Josh’ haar vriendje wordt, maar is dat eigenlijk wel een feministische gedachte? En waarom zet ze zichzelf toch steeds voor schut op school? Wanneer hot Josh plotseling uitgaat met haar aartsvijand, Verschrikkelijk Veronica, en Kat onenigheid krijgt met haar vriendinnen, voelt ze zich steeds eenzamer en ellendiger. Hoog tijd om niet alleen in haar dagboek kleur te bekennen…

Blossom Books Shorties  -   Wees Lucie

Wees Lucie – Astrid Boonstoppel – Blossom Books
Lucie en haar moeder Hedwig woonden in bruisende grote steden, in piepkleine dorpjes en zo ongeveer alles daartussenin. En nu kan Lucie ook Cressville aan dat veel te lange rijtje toevoegen. Wie haar vader is, weet Lucie niet en dat kan haar ook weinig schelen. Ze heeft haar moeder en dat is genoeg.
Maar deze keer is alles anders. In Cressville ontmoet ze Jo, Fraser en Takeo, bij wie ze zich al gauw thuis voelt. Tegelijkertijd lijkt haar moeder iets voor Lucie achter te houden – en dat is niets voor haar. Wat is er met Hedwig aan de hand? En wat probeert ze te verbergen?

Doodleuk

Doodleuk – Holly Jackson – Volt
Pippa Fitz-Amobi heeft niet echt zin in het moordmysteriefeestje dat een van haar vrienden organiseert. Ze ziet het niet zitten zich uit te dossen in chique avondkleding uit de jaren 1920, en vindt het maar niks dat ze moeten doen alsof het dorp waar ze wonen, Little Kilton, een eiland is dat Joy heet. Maar wanneer het spel eenmaal is begonnen, laat Pip zich volledig meesleuren in de fantasiewereld van intriges, misleiding en moord.
Terwijl Pip de rol van detective speelt, en de identiteit van de moordenaar probeert te ontrafelen met telkens weer een nieuw aanwijzing, is de moord op de fictieve Reginals Remy echter niet de enige zaak die haar bezighoudt.

De bloedzomer van 1997

De bloedzomer van 1997 – Daniëlle Bakhuis – Van Goor
Na Clownsnacht en Het huis zonder einde schreef Daniëlle Bakhuis opnieuw een verhaal om van te gruwelen. Vijfentwintig jaar geleden werd Westerdam geteisterd door een reeks bloederige moorden. Er wordt gefluisterd dat Dirtbag het op tieners heeft voorzien. Er wordt ook gefluisterd dat niemand veilig is… Jason, Laura, Alice, Denise, Monica, Edward en Joyce: allemaal zijn ze bang dat zij de volgende zullen zijn. De bloedzomer van 1997 is een ijzingwekkende slasher zonder smartphones, Netflix en internet, maar mét creepy urban legends als Elisa Day en de moordenaar op de achterbank.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *