blogpost

Book to Movie

Boekverfilmingen zijn weer helemaal populair. De laatste maanden zijn er heel veel boeken vertaald naar het grote scherm in de vorm van films of series en de meeste kan je ondertussen bekijken vanuit je luie zetel thuis! Welke nieuwe releases staan er nog op mijn lijstje? Dat lees je hieronder!

The Summer I Turned Pretty': nieuwe serie over die eerste, zomerse liefde

De zomer waarin alles veranderde (Amazon Prime)
Naar het gelijknamige boek van Jenny Han (The Summer I Turned Pretty).

Belly Conklin leeft van zomer naar zomer. Alles wat goed en magisch is, gebeurt van juni tot augustus. De winter is slechts een periode waarin Belly de weken aftelt tot de volgende zomervakantie, omdat ze dan niet in het strandhuis, niet bij Susannah, en het allerbelangrijkste, niet bij Jeremiah en Conrad kan zijn. Twee jongens die Belly al kent sinds haar allereerste zomervakantie. Het zijn haar beste vrienden, haar jeugdliefdes en alles daartussenin.
Dan is Belly bijna zestien en breekt die ene zomervakantie aan, die ene prachtige en tegelijkertijd vreselijke zomervakantie, waarin alles verandert. De zomer waardoor Belly’s leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Love & Gelato (2022) Teaser Netflix, Susanna Skaggs - YouTube

Liefde en Gelato (Netflix)
Een zomer in Italië verandert in een zoektocht naar een onbekende vader in dit sprankelende Young Adult-debuut vol grappige en sfeervolle beschrijvingen, mysterieuze dagboekfragmenten en vooral heel veel romantische verwikkelingen. Het lijkt heerlijk, de zomer doorbrengen in Toscane, maar aanvankelijk is Lina niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze haar vader zou leren kennen. Maar wanneer ze het geheime dagboek van haar moeder in handen krijgt, verandert alles. 

The Gray Man recensie op Netflix België op MoviePulp

The Gray Man (Netflix)
Court Gentry is een goed mens – én de perfecte moordenaar… Hij gaat stilletjes van opdracht naar opdracht en verdwijnt daarna zonder ook maar een spoor achter te laten: The Gray Man, een bijnaam die hij verdiende tijdens zijn jarenlange dienst als geheim agent bij de CIA.
Nadat hij namens de Amerikaanse regering enkele klussen in Syrië en Irak heeft gedaan, komt hij er tot zijn schrik achter dat het team dat hem zou moeten redden, van hem af wil. En als hij dan ook nog eens geconfronteerd wordt met een vijand uit het verleden, moet hij werkelijk alles op alles zetten om uit een genadeloos spel te ontsnappen…

Nieuwe trailer Where The Crawdads Sing gelanceerd - Planetzone

Daar waar de rivierkreeften zingen (cinema)
Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

Heartstopper Volume 1: The million-copy bestselling series, now on Netflix!  (English Edition) eBook : Oseman, Alice: Amazon.nl: Kindle Store

Heartstopper (Netflix)
Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…
Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

One of Us Is Lying, Karen M. Mcmanus | 9789000383931 | Boeken | bol.com

One of us is lying (Netflix)
De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld. Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus.
Bronwyn, Cooper, Addy en Nate – het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school – zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was.
Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt.

Sex/Life | Officiële Netflix-website

Sex/Life (Netflix)
De getrouwde psychologe BB zit vast in een saai huwelijk met accountant Ken. Ze probeert al jaren hun seksleven te verbeteren, maar dat wil nog niet echt lukken. BB besluit een dagboek bij te houden en daarin komen ook haar vorige passionele relatie en haar ex-vriendjes aan bod: een stoere tatoeëerder die bij een motorclub zit, een knappe maar foute rocker en een zachtaardige heavy-metal bassist. Ze lijken precies op de mannen uit haar favoriete romanceboeken en in de verste verte niet op Ken, maar zo heeft BB toch weer wat passie in haar leven, ook al blijft het een geheim. Of dat dacht ze tenminste. Want dan vindt Ken het dagboek, en hij leest het niet alleen, hij leert er ook iets van…

Fate: The Winx Saga vanaf 22 januari op Netflix - Entertainmenthoek.nl

Fate (Netflix)
Op de Alfea Internationale School komen studenten van de Andere Wereld samen om te trainen, om magie te leren en om te ontdekken hoe ze hun krachten kunnen beheersen. Vijf studenten, volslagen vreemden, worden kamergenoten. De vijf meisjes willen wat elke tiener wil: erachter komen wie ze zijn. Maar wanneer een oud, al lang overwonnen kwaad plotseling buiten de kasteelmuren opduikt, worden deze tieners gedwongen hun krachten op de proef te stellen. Ze ontdekken een geheim dat zo krachtig is dat het alles wat ze weten in twijfel trekt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *