Stracciatella
blogpost,  Recensie

Stracciatella – Eline Hazelaar (Lisa)

Suzie Marlott heeft genoeg van haar voorspelbare leventje. Ze werkt in een keurig advocatenkantoor en staat op het punt om in te trekken bij haar vriend. Dit zorgt voor een identiteitscrisis. Als haar jongere zusje Rosie haar vertelt over haar plannen voor een trektocht over het Engelse platteland, besluit ze om mee te gaan. Heel wat kilometers en blaren later begint Suzie te twijfelen over haar beslissing. Ze heeft immers haar relatie van zes jaar en een respectabele baan aan de kant geschoven voor een spontane beslissing. Dan ontmoet ze Will, die haar nog meer aan het denken zet over wat ze wil met haar leven in Vlaanderen.

Eline Hazelaar heeft me verrast op verschillende vlakken. Na de synopsis te hebben gelezen, verwachte ik een romantische novelle. Hoewel Stracciatella zeker romantische elementen bevat, is het zoveel meer dan dat. De focus ligt op de ontplooiing van Suzie. Will is hierin een grote supporter en helpt haar nadenken over haar eigen leven. Maar de focus ligt niet op hem of zijn relatie met Suzie.

Suzie is 26 en dus van mijn eigen leeftijd. Ze is in tweestrijd over wat ze zelf wil met haar leven en wat haar omgeving van haar verwacht. Dit is een dilemma waar de meeste twintigers wel eens mee worstelen. Het is dan ook leuk om te zien dat Suzie haar eigen stem vindt doorheen het verhaal. Rosie is de rebelsere jongere zus van Suzie. Ook zij wist me te verrassen met haar redenen voor de trektocht doorheen het Engelse platteland.

Naast de interessante thema’s, is ook de schrijfstijl me bijgebleven. Stracciatella is op een bijna poëtische manier geschreven. Door de beschrijvingen van het Engelse platteland, voelde ik me bijna een onderdeel van de trektocht van Suzie en Rosie. Het is niet makkelijk om lezers helemaal onder te dompelen in een verhaal. Zeker bij kortere verhalen kan dit een uitdaging zijn. Dit was hier geen probleem. Na de laatste pagina wilde ik weten hoe het verder ging met Will, Rosie en Suzie. Wat natuurlijk altijd een goed teken is. Ik houd zeker de toekomstige releases van Eline Hazelaar in de gaten. Ik ben benieuwd of ze zich zal blijven focussen op novelles of dat we ook een langer verhaal van haar mogen verwachten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *