blogpost,  Recensie

Het kleine grote frustratieboek – Guusje Slagter

Ben jij het beu om op de vraag ‘Hoe gaat het me je?’ altijd met ‘goed’ te moeten antwoorden? Wil je eens een dagje niet gelukkig zijn? Dan zit je goed met Het grote kleine frustratieboek! Een nutteloze woordzoeker, een irritante reclame-bingo of een lijstje met first world problems; alles kan!

Bij het invullen van dit frustratieboek merkt de lezer die bekend is met het concept al snel de gelijkenissen met Wreck This Journal. Het vernielen van pagina’s is een bekend concept en is een hele tijd een hype geweest onder jongeren. Wat Het kleine grote frustratieboek onderscheidt van zijn voorganger is de toespitsing op een iets ouder doelpubliek dankzij de opdrachten die meer gefocust zijn op het invullen of aanvullen van lijstjes in plaats van het puur vernielen van het boekje.

Hoe komt het dat wij als mensen zo gevoelig zijn voor het woord ‘geluk’? Mensen streven naar een continue staat van geluk, terwijl dat eigenlijk niet bestaat. Geluk is een piekgevoel, dat ontstaat bij kleine momentjes die je dag helemaal kunnen opvrolijken. Maar het streven naar een continue staat van geluk maakt ons gefrustreerd en zelfs ongelukkig! Dat betekent niet dat je depressief bent, ongelukkig of een complete mislukking! De kunst van gelukkig zijn zit in het accepteren van het niet-gelukkig zijn!

Waarom werkt deze techniek om tot rust te komen en de frustratie even in de koelkast te steken? Je verlegt je focus en concentreert je even op een compleet nutteloze opdracht. Heerlijk je tijd verdoen zorgt ervoor dat je even niets moet en de woede even kan parkeren. Dit kleine boekje is een ideaal geschenk voor elke twintiger of dertiger die eens niet zo gelukkig wil zijn en daarvoor durft uitkomen. Fijn om te kopen en te krijgen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *