blogpost,  Recensie

Fright Night – Maren Stoffels

Een fright night: een nacht doorbrengen in het bos en geconfronteerd worden met je grootste angsten. Acteurs worden ingehuurd om je de stuipen om het lijf te jagen.
Vijf vrienden schrijven zich in om deel te nemen aan een fright night. De organisatie vraagt om je grootste angsten op te geven, zodat ze alles kunnen voorbereiden om je de engste nacht van je leven te geven. De vijf tieners hebben geen idee wat hen te wachten staat. Anders zouden ze nooit het bos in gaan…
Want vijf jongeren gaan het bos in. Een van hen zal de nacht niet overleven en een van hen is de moordenaar.

Ik ben heel erg fan van de boeken van Maren Stoffels en haar schrijfstijl! Een tijdje geleden las ik voor De Leesfabriek Escape Room en ik was helemaal in de ban van dit boek. Spannend tot de laatste bladzijde en ik kon niet anders dan het boek in één ruk uitlezen. En ook bij Fright Night was dit het geval.

Vanaf de eerste pagina slaagt Maren Stoffels erin haar lezer mee te trekken in het verhaal. Dit doet ze onder andere door de moordenaar aan het woord te laten. Hierdoor drijft ze de spanning vanaf de eerste pagina op en ze slaagt erin de spanning het hele verhaal vast te houden. In Escape Room draaide alles nog meer rond de gruwel, maar in dit boek krijgt ook de psychologie van de personages een belangrijke plaats. Dit zorgt ervoor dat er een bepaalde diepgang wordt gecreëerd en de personages menselijker en echter naar voren komen. Op die manier is het boek ook toegankelijker voor oudere lezers die boven de doelgroep vallen.

De auteur bouwt naar een onverwachte climax toe en wanneer de lezer ontdekt hoe de vork in de steel zit, vallen alle stukjes op hun plek. Het is als lezer altijd genieten wanneer een auteur erin slaagt het verhaal een onverwacht einde te geven maar toch te zien dat alles zo perfect in elkaar past en dat er geen losse eindjes overblijven. Voor mij had dit boek gerust nog enkele pagina’s dikker mogen zijn. Maar het bijzondere aan de boeken van Stoffels is dat ze nooit een woord te veel bevatten waardoor ze de lezer geen moment vervelen.

Fright Night is een spannend verhaal over vijf jongeren die hun echte angsten onder ogen moeten komen. De auteur slaagt erin de spanning op te drijven en een onverwacht einde te breien aan het verhaal, zonder losse eindjes te laten rondslingeren. Puur genieten om dit boek te lezen op de bank wanneer het buiten donker wordt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *