De zeven zussen: Storm – Lucinda Riley (Valérie)
Alcyone D’Aplièse, oftewel Ally, is de tweede in de rij van zes zussen die allen als baby geadopteerd en opgevoed werden op een landgoed in Genève. Als ze verneemt dat haar adoptievader, Pa Salt, onverwacht overleden is, komt dit hard aan.
Na haar studies aan het conservatorium van Genève, had Ally echter voor een carrière in het zeilen gekozen, een passie die ze deelde met haar vader. Maar als ze kort na het overlijden van Pa Salt tijdens de Fastnet Race – een beruchte zeilwedstrijd – ook haar grote liefde Theo verliest, blijft ze stuurloos achter.
De aanwijzingen over haar verleden, drijven haar langzaam terug in de armen van haar oude liefde: muziek. ‘De ochtendstemming’ uit de Peer Gynt-suites is de voorzet voor een reis naar het verre Noorwegen waar de muziek van Grieg een pertinente rol in speelt.
Via de biografie van Jens Halvorsen en Anna Landvik krijgt Ally langzaam antwoord op de vele vragen met betrekking tot haar eigen leven. Want wanneer Anna Landvik de stem van ‘Solveig’ krijgt in het theaterstuk van Peer Gynt, raakt ze verstrikt in een stuk waarin niet alleen zijzelf maar ook macht, geld en haar liefde voor Jens – een muzikant uit het orkest – een hoofdrol spelen…
Ondertussen ontstaat er in het heden een hechte band tussen Ally en Thom Erling, een achterkleinzoon van Jens en Anna, die veel dieper blijkt te gaan dan ze beiden ooit verwacht hadden.
Net zoals in het eerste deel van De zeven zussen volgen we in Storm een zus tijdens de zoektocht naar haar ware identiteit. Op de kaft zien we een stukje van het adembenemende Zwitserse landschap met het meer van Genève in de hoofdrol. Donkere wolken pakken zich echter samen boven het meer waar slechts één enkele zeilboot voor anker ligt. De stilte voor de storm?
De titel Storm verwijst niet enkel naar de storm tijdens de Fastnet Race, maar in het algemeen ook naar de storm van gebeurtenissen waar Ally in terecht komt. Pas op het einde lijkt de wind weer te gaan liggen…
Lucinda Riley gebruikt dezelfde opbouw als in het eerste boek van de reeks: we maken kennis met het personage en volgen de samenkomst van alle zussen op Atlantis voor het overlijden van Pa Salt. Dan volgt er naar aanleiding van de aanwijzingen met betrekking tot de adoptie een vertrek naar het buitenland. In het buitenland wordt het verband duidelijk met een verre voorouder van de zus in kwestie, waardoor er een raamvertelling ontstaat. Het historisch kader is hier zeker een meerwaarde, het geeft een extra dimensie aan het verhaal.
Ten slotte wordt er een beeld gevormd over hoe de antwoorden op de vragen het leven van de zus in kwestie beïnvloed hebben en ze gunnen ons een voorzichtige blik in de toekomst.
De zeven zussen vond ik al heerlijk om te lezen, maar Storm overtrof meermaals mijn verwachtingen. Het boek leest niet alleen vlot, maar Riley zorgt er telkens weer voor dat je meegezogen wordt in de personages, in hun gedachten, gevoelens, ideeën, karakter enz.
Ik vond het oprecht spijtig toen ik het eenmaal uit had en ik sta al te popelen om aan het volgende deel te beginnen.