blogpost,  Recensie

De kleine prins – Agnes De Lestrade

De kleine prins wordt in dit prachtige prentenboek verteld op kindermaat, met net zoveel diepgang als het origineel. De twee schrijvers bewerkten het verhaal zodat kinderen kunnen genieten van dit tijdloze boek in combinatie met prachtige tekeningen. Zo komt het verhaal echt tot leven.

De verteller van het verhaal komt in de woestijn de kleine prins tegen die hem vraagt een schaap voor hem te tekenen. Tijdens hun kennismaking vertelt de prins over waar hij vandaan komt en waar hij allemaal is geweest voor hij bij de verteller in de woestijn terechtkwam.

Dit prentenboek is gebaseerd op het bekende verhaal van Antoine de Saint-Exupéry. Je moet het originele verhaal absoluut niet kennen om aan de slag te gaan met deze bewerking. Aangezien het boek geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar wordt de tekst visueel onderbouwd met prachtige prenten. Maar ook oudere kinderen en volwassenen kunnen zeker iets doen met deze bewerking. Zelf heb ik het boek een keer alleen gelezen en een keer gelezen samen met mijn vriend om te kijken in welke mate het boek zich leent tot voorlezen. Uiteraard is mijn vriend niet direct het onmiddellijke doelpubliek van dit boek, maar deze kleine prins is perfect om voor te lezen thuis of op school.

Dankzij de kenmerkende stijl van prenten is dit een boek dat opvalt tussen de hoop. De magie die van het verhaal zelf uitgaat, wordt weerspiegeld en benadrukt door de fantasie die in de prenten wordt gebruikt. De manier waarop de personages worden uitgebeeld zal het voor kinderen eenvoudiger maken om de dubbele bodems uit het verhaal te begrijpen. Aangezien de volwassen personages met enig cynisme worden uitgedrukt in het originele verhaal en dit toch een belangrijk element is, is het absoluut een must dat dit element ook in deze bewerking terugkomt. Het is op een prachtige manier omgezet naar kindertaal en dankzij de illustraties zullen kinderen, al dan niet met een beetje hulp, ook begrijpen waar dit rond draait.

Het verhaal, de illustraties en vooral de combinatie van beide elementen zorgen voor een hervertelling die volledig tot de verbeelding spreekt, zowel bij volwassenen als kinderen. Dit is een van de mooiste prentenboeken van dit moment en een boek om te koesteren. Om het thuis te hebben en te lezen en te lezen en te lezen…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *