blogpost,  interview

Lezer/auteur/uitgever aan het woord

Ook in 2019 willen wij al onze boekenliefde met jullie delen! Maar wij zijn niet de enigen die helemaal in de ban zijn van verhalen. Daarom geven wij graag het woord eens aan iemand anders. Vandaag is dat auteur Anne Daniel!

Wie is Anne Daniel?
1) Koffie of Thee; want…
koffie ’s morgens omdat mij dat geweldig smaakt en thee ’s avonds om te slapen.
2) Ochtend of avond; want…
ochtend, ik sta elke werkdag op om 5u20 en als mijn man is buitengewerkt begin ik ook. Ben rond 15u dan wel uitgeteld.
3) Pretpark of Dierentuin; want…
dierentuin, ik hou meer van dieren dan van mensen.
4) All In-hotel of tentje; want….
geen van beide, altijd een kleine, gezellige, comfortabele B&B.
5) Rekenen of taal; want….
taal, van cijfers raak ik meestal in de war.

Welke boeken schreef Anne?

Anne Daniel, auteur van De Manipulator (2017) en De gekuiste Versie (2018), uitgeverij Kramat

Inhoud
De manipulator: wat als je iemand kan inhuren die mensen zodanig beïnvloedt, dat ze beslissingen maken die jij wil dat ze maken? Claire is manipulator van beroep en wil haar carrière na jaren van echtscheidingen, erfenissen en ontslagen beïnvloeden, naar een hoger niveau tillen door op het onorthodox aanbod van een politicus in te gaan. Maar iemand uit het verleden duikt op en laat weten dat hij doorheeft wat ze doet. Wie zal uiteindelijk wie manipuleren?

De Gekuiste Versie: Maak kennis met Susan, schoonmaakster van kantoren voor de dubieuze advocaat Harold. Susan heeft één grote droom, op cruise gaan Love Boat stijl. Sparen lukt maar mondjesmaat en ze aanvaardt daarom een louche bijverdienste bij Harold: overspel van zijn cliënten verdoezelen in een hotelkamer. Om dit in goede banen te leiden heeft ze drie gouden regels die ze niet mag overtreden, maar als een pak geld lonkt waardoor ze sneller op cruise kan gaan, lijkt de verleiding te groot. Ze overschrijdt haar eigen regels, tegen beter weten in…

Wanneer schreef je deze boeken?
De manipulator: geschreven in 2014, helemaal herschreven in 2015 nadat de uitgever er potentie in zag, maar het niet goed genoeg was voor publicatie.

De gekuiste versie: begonnen in 2016 tot 2017, twee jaar per boek is zowat de regelmaat. 

Wanneer van het ene boek de eerste versie geschreven is, begin ik met de uitwerking van het idee van het volgende. Het manuscript moet enkele keren naar proeflezers en om geen tijd te verspillen kan ik zo verder met het volgende boek. 

Waarom schreef je deze boeken?
Het is begonnen als therapie omdat ik niet goed kon aarden in Nederland, waar mijn man werkt. Nadien is het ‘mijn ding’ geworden, ik schrijf elke dag, behalve in het weekend. Zelfs als ik poets of met de honden wandel, denk ik na over personages en plots. Verder probeer ik creatief en origineel te zijn, daarom kost het mij ook twee jaar per boek. Sommige auteurs schrijven twee thrillers per jaar, ik zou dat niet kunnen en ik wil dat ook niet. Ik neem graag de tijd om ideeën te laten rijpen. Reeksen over inspecteurs en trilogieën zijn dus niet aan mij besteed, ook al zal dat commercieel aantrekkelijker zijn. 

Waarom zouden mensen jouw boeken moeten lezen?
Mensen die graag eens iets anders lezen dan de zoveelste reeks met altijd hetzelfde hoofdpersonage, die graag op een originele en creatieve manier zich willen vermaken, kunnen bij mij terecht. Geen bloederige scènes, geen wilde achtervolgingen of gruwelijkheden, maar zoals iemand het beschreef, een vriendelijke misdaadroman met onverwachte plots, die het moet hebben van prikkeling en nieuwsgierigheid, en die je enkele uren goed heeft vermaakt. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *