Favoriet
blogpost

Favoriete boeken september

Ik las heel wat (mooie) boeken in september, maar toch kon ik met gemak een ultieme favoriet kiezen. Er verscheen namelijk een boek van één van mijn favoriete auteurs en ik vond het prachtig (net als al haar andere boeken). Mijn favoriete boek van de maand september was: Tot onze wegen scheiden van Emma Anna!

De eenentwintigjarige Ada woont al haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden. Wanneer ze een paar weken voor haar huwelijk voor haar studie in Roosendaal moet zijn, ontmoet ze door omstandigheden de jongere Belen, zoon van een Griekse restauranteigenaar. Ze krijgt een baantje als serveerster aangeboden en hoewel ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren, zegt ze ja.
Ada probeert krampachtig haar twee verschillende levens gescheiden te houden tot de grote dag. Vanaf dan zal ze de rol van plichtsgetrouwe echtgenote moeten spelen. Maar naarmate die dag dichterbij komt, trekt ze meer en meer naar Belen toe. Er ontstaat een oprechte en open vriendschap; iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren.
Ada begint te beseffen dat de waarden en normen die ze haar hele leven al met zich meedraagt door Belen in gevaar komen, maar hem en zijn vrije leven loslaten is niet gemakkelijk als ze diepere gevoelens voor hem krijgt. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen?

Alles aan dit boek was zo mooi en zo goed uitgewerkt! Ada is een fijn hoofdpersonage om te volgen. Ze lijkt misschien niet zo herkenbaar door haar bijzondere situatie in een gelovige gemeenschap, maar toch kan iedereen zich met haar identificeren. Wat ze meemaakt, zal de lezer zeker raken. Mijn volledige recensie over dit prachtige boek vind je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *