blogpost

Leeschallenge 2020

De start van een nieuw jaar betekent voor de boekenliefhebbers onder ons meteen ook het bepalen van de leesdoelen. Als je Goodreads of Hebban gebruikt, zal je waarschijnlijk de vraag al gekregen hebben. Zo niet, dan stel ik hem met veel plezier: hoeveel boeken wil jij lezen in 2020?

In 2019 besloot ik mijn doel te zetten op 70, aangezien ik in 2018 voor het eerst 100 boeken las in een jaar. Maar omdat ik mezelf niet te veel druk wilde opleggen en het lezen uiteraard leuk moet blijven, legde ik de lat iets lager. Toch bleek dat ik mezelf enorm had onderschat want ik las meer dan 150 boeken in 2019.

Desondanks blijft het voor mij heel moeilijk om voor 2020 een realistisch doel in te stellen. Ik wil het natuurlijk niet te gemakkelijk maken en het moet ergens wel een beetje in lijn leggen met dit jaar, maar je weet nooit wat 12 nieuwe maanden je brengen dus om er meteen zo’n definitief getal op te plakken blijft lastig.

Daarom ben ik even gaan tellen. Honderd boeken zou sowieso moeten lukken aangezien ik dat nu twee jaar achter elkaar heb gehaald en in november besloot ik voor mezelf dat ik 140 ging halen in 2019 en alles wat extra was, was mooi meegenomen. Dus kies ik voor de middenweg! Ik zet mijn leesdoel voor 2020 op 120 boeken.

Wat is jouw leesdoel voor 2020?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *