Coming soon
blogpost

Coming soon: februari 2020

Het is februari en dat betekent dat ik samen met jullie ga kijken naar welke boeken er deze maand verschijnen. Het zijn heel wat titels en het zijn allemaal boeken waar ik enorm naar aan het uitkijken ben. Kijk je mee?

De jongen op het dak

De jongen op het dak – Aline Sax – De Eenhoorn
Een kwetsbaar verhaal over afscheid en verdriet, en hoe afstand je op een andere manier leert kijken.- Zowel tekst als illustratie grijpen je naar de keel – Beklijvend en meeslepend verhaal over een eenzaam jongetje – Sassafras De Bruyn is bekend van ‘De mooiste herinnering’ (Iedereen Beroemd) Een kwetsbaar verhaal over afscheid en verdriet, en hoe afstand je op een andere manier leert kijken. Op het dak van een gebouw in de stad zit een jongen. Binnen in hem doet het pijn. Daar probeert hij niet aan te denken. Hij wil niet deelnemen aan het gekrioel onder hem. Hij bekijkt het doen en laten van de man aan de overkant, de vrouw op het plein, het meisje dat naar school gaat, zijn mama … Hij kijkt, hij observeert. Maar hij heeft er niets mee te maken. Of toch?

Afbeeldingsresultaat voor de dingen ik nooit kon zeggen

De dingen die ik nooit kon zeggen – Roxanne Wellens – Van Halewyck
In De dingen die ik nooit kon zeggen brengt de 21-jarige Roxanne Wellens een ingetogen en gevoelige mix van poëzie en proza. Haar bundel is een ode aan de eerste grote liefde en het ondergaan van het eerste liefdesverdriet, maar stipt in de kantlijn ook de thema’s van verslaving en gaming aan.
Van ‘Het skelet opvissen’ over ‘De botten horen rammelen’ tot ‘Trommelen op het hart’ neemt ze de lezer mee op haar prachtig in woord en beeld gebrachte tocht van verdriet, frustratie en afscheid richting aanvaarding, rust en zelfliefde.

Prins Oliebol

Prins Oliebol – Marc de Bel – Van Halewyck
Prins Karus van Tirania is al van bij zijn geboorte een bolmollig, vrolijk en goedlachs kereltje. Maar dat verandert wanneer zijn geliefde moeder, koningin Boezemina, op een militaire parade door een verdwaalde kanonskogel uit zijn leven wordt geknald.
Zijn vader en ijzervreter, koning Kwubus, verbiedt op slag alle kanonskogels in Tirania en alles wat rond is en ook maar enigszins op een kanonskogel lijkt of daaraan doet denken.
Dat maakt prins Karus dubbel triest, want hij mist nu niet alleen heel erg zijn moeder, maar ook de overheerlijke oliebollen van Smout, de koninklijke kok, die niet langer mogen worden gebakken.

Afbeeldingsresultaat voor het verloren vosje caroline rabei

Het verloren vosje – Carolina Rabei – Baeckens
In dit sfeervolle prentenboek volgen we de avonturen van Emma, die op een dag haar knuffelvosje kwijt raakt. Tot haar verbazing blijkt de knuffel meegenomen door een ècht vossenwelpje, die zich eenzaam voelt omdat hij zijn moeder kwijt is. Emma gaat samen met de welp in de bossen en velden op zoek naar beide verloren vossen.

Afbeeldingsresultaat voor verdraaid steve cavanagh

Verdraaid – Steve Cavanagh – LS
JT LeBeau is een succesvolle thrillerschrijver met geweldige verkoopcijfers. Alleen weet niemand wie hij is, ondanks talloze pogingen om zijn identiteit te achterhalen; door de media, uitgevers en anderen. LeBeau is beroemd en berucht om zijn moorddadig goede plotwendingen die niemand ooit ziet aankomen.
Maria denkt te weten wie LeBeau is, maar ze is gewaarschuwd, net als de lezer. Voordat je dit boek gaat lezen, wil LeBeau dat je drie dingen weet:
1. De politie wil me aanklagen voor moord.
2. Niemand weet wie ik ben. Of hoe ik het heb gedaan.
3. Als je denkt dat je weet wie ik ben, kom ik hierna achter jou aan.
Als je dit boek uit hebt, dan weet je: de waarheid is verdraaid…

Blijf bij mij

Blijf bij mij – Emma Anna – Dutch Venture Publishing
Hoewel Hannah’s hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken.
Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo?
Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Young & Awesome - Zij ging dood en ik bleef leven

Zij ging dood en ik bleef leven – Mary Crockett – Young & Awesome
Ik was een van de vijf. De vijf meisjes die Kyle die dag appte. De meisjes die het geweest hadden kunnen zijn. Jamie was de enige die antwoordde. En nu is ze er niet meer.
Een jaar geleden ben ik ternauwernood aan de dood ontsnapt. Als ik met Kyle had afgesproken, had míjn gezicht op de herdenkingsposters gestaan. Maar ik leef nog. Ik kan dansen, verliefd worden, nadenken over de toekomst. En Jamie niet. Hoe moet ik verder leven, nu ik weet dat ík het had kunnen zijn? En hoe kan ik nu uitgerekend verliefd zijn op Jamies vriendje Charlie?

De waarheid

De waarheid – Colleen Hoover – Z&K
De spannende NA-thriller ‘De waarheid’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden?

Gek van jou!

Gek van jou! – Jette Schröder – HarperCollins
Na die laatste mislukte date heeft Lize het hé-lemaal gehad met mannen. Vanaf nu is ze “happy single’. En dan kan ze ook nog eens aan het werk voor Frappy.nl, hét platform voor vrouwen die geen man nodig hebben om gelukkig te zijn. Komt dat even goed uit!
Dan krijgt ze een tweeweekse retraite naar The Mansion of Love cadeau, waar gastvrouw Marie-Sophie jonge vrouwen op geheel unieke wijze onderwijst in de liefde. Meteen besluit ze dit aan te grijpen om voor Frappy een ontluisterend undercoverstuk te schrijven over haar verblijf. De wereld moet weten wat voor achterhaald en vrouwonvriendelijk instituut die belachelijke Mansion is.
Maar kan Lize wel weerstand bieden aan de toch best wel aanstekelijke romantische lessen van Marie-Sophie? En waarom krijgt ze het steeds zo warm van de knappe kok des huizes?

Onverwacht

Onverwacht – Jenni Hendriks – Gottmer
Veronica Clarke heeft een perfect leven: ze is mooi, populair én slim. Als het eindexamenjaar voorbij is, gaat ze naar de universiteit van haar dromen. Maar die plannen komen op losse schroeven te staan wanneer haar vriendje gaatjes in het condoom prikt. Veronica leest op de school-wc’s de uitslag van
een zwangerschapstest af: twee streepjes. Positief!
Na lang nadenken kiest Veronica voor een abortus. Maar de dichtstbijzijnde kliniek is 1600 km verderop en haar conservatieve ouders en vriendinnen mogen van niets weten. Noodgedwongen vraagt Veronica hulp aan haar voormalige beste vriendin Bailey, de schrik van de school (en ver daarbuiten). Wat er mis kan gaan op deze roadtrip vol empowerment? Ehm, alles…

De Zeven Zussen 6 - Zon

Zon (De Zeven Zussen #6) – Lucinda Riley – Xander
Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een
bijzondere brief ontvangt…
Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *