blogpost,  Boekgerelateerde winkels,  Kerstmis

Tips voor onder de boom

Net als vele anderen ben ik nu echt aan het aftellen tot kerst! Natuurlijk horen daar cadeautjes bij, maar soms weet je echt niet wat je onder de boom wil vinden. Herken je dat gevoel? Geen paniek want wij geven vandaag enkele leuke tips om toe te voegen aan je kerstlijstje!

Boeken

Natuurlijk mogen enkele goede boeken op je kerstlijst niet ontbreken. Zie je door de bomen het bos niet meer? Hier alvast enkele boeken die het lezen zeker waard zijn!

Afbeeldingsresultaat voor wat ze je moeten vertellen (maar nooit zullen doen)

Non-fictie: Wat ze je moeten vertellen (maar nooit zullen doen) – Warme William
Heb jij soms nood aan een vriend of vriendin op wie je alle vragen kunt afvuren die je niet aan je ouders durft te stellen? Iemand die zelf soms hard twijfelde, zich alleen voelde, het moeilijk vond om over problemen te praten. Iemand die dingen meemaakte waar jij ook wel eens mee moet dealen en die daar eerlijk over vertelt? Die naar je luistert en je bullshitvrij advies geeft wanneer je dat nodig hebt? Een Warme William, noemen we zo iemand.
Dit boek is een Warme William van papier. Wanneer je het uitgelezen hebt, weet je alles wat je weten moet om meer Warme Williams te vinden, maar dan van vlees en bloed. Het helpt je om te beseffen dat je nooit de enige bent die ergens mee zit en om hulp te zoeken. Het geeft je tips om vrienden te maken en te houden. En om op jouw beurt een Warme William voor iemand anders te kunnen zijn.

Als de nacht eindigt

Young Adult: Als de nacht eindigt – Laura Diane
Lya Marlow heeft nog nooit de zon gezien. Sinds een verwoestende zonnevlam de helft van de bevolking wegvaagde, gaat niemand overdag nog naar buiten. Gevangen in haar eigen huis kijkt ze toe hoe haar sterke vader langzaam wegkwijnt door een ongeneeslijke ziekte, terwijl haar moeder druk bezig is met het plannen van de toekomst van haar enige dochter. Lya voelt dat ze moét ontsnappen, al is het maar voor één dag …

Afbeelding van De familie Slotje from DreamLand

Kinderboek: De familie Slotje – Marieke van Hooff
De familie Slotje is een keurige familie slotenmakers. Maar schijn bedriegt, want de Slotjes hebben een groot geheim: ’s nachts zijn het allesbehalve keurige inbrekers. Opa Slotje is zelfs de wereldkampioen, al wordt hij een dagje ouder.

Kwijt

Thriller: Kwijt – Sandra J. Paul
Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Gelukkig getrouwd met Iris, vader van tienerzoon Vince, eigenaar van een gerenommeerde Londense Patisserie. Beter dan dat kan het leven niet worden.
Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.
Terwijl hij de geheimen van de voorbije twee jaar ontrafelt, begint Jim zich steeds meer af te vragen of hij echt wel de man is die hij altijd meende te zijn. En dan is er nog die ene vraag: Wie is de vrouw die altijd in zijn herinneringen opduikt, een vrouw die niemand anders lijkt te kennen?

Kom naar huis

New Adult: Kom naar huis – Emma Anna
Wanneer Hannah Mackenzie een baan krijgt bij de uitgeverij waar ze altijd al wilde werken, gaat er een wereld voor haar open. Na een gewelddadige relatie is haar zelfvertrouwen ver te zoeken, maar wanneer ze haar baas Luc beter leert kennen, komt daar verandering in.
Luc Wennam heeft het allemaal: twee fantastisch lopende bedrijven, genoeg geld om nooit meer te hoeven werken, en een bloedmooie verloofde. Wanneer hij echter bedrogen wordt, realiseert hij zich dat hij niet terug wil naar het leven waarin hij ooit zo succesvol was. Maar vechten voor de liefde is niet makkelijk als de vrouw van wie je houdt voor haar leven verminkt is en je verleden nog een troef achter de hand heeft.

Goodies

Natuurlijk zijn er ook tal van leuke goodies in het boekenthema te scoren! Nog inspiratie nodig? Wij helpen je graag!

100 Books Scratch Off Poster

Krasposter: 100 boeken die je moet lezen
Een echte boekenwurm in de familie die zich graag eens waagt aan een klassieker? Dan is deze poster het ideale cadeau. Onder de kraslaagjes vind je namelijk 100 boeken terug die je echt gelezen moet hebben. Boek uit? Vakje krassen! Je vindt hem hier.

Personal Library Kit

Bibliotheekset
Leen je af en toe boeken uit die je nooit meer terugziet? Verleden tijd met deze handige bibliotheekkit! Je vindt hem hier.

Pass me mijn boek-boeken-boek sokken-boek gift-lezen-lezen image 0

Sokken met quote
Niets beter dan een goed boek én warme voeten natuurlijk! Dat kan zeker met deze grappige sokken! Je vindt deze en andere soorten op Etsy.

Oxford bibliotheek  8oz kaars  soja kaars  boek kaars  image 0

Geurkaars: boeken
Kan je maar niet genoeg krijgen van de geur van boeken? Dan is deze geurkaars echt iets voor jou! Je vindt hem op Etsy samen met andere soorten en geuren.

Book sleeve eland image 0

Booksleeve
Neem jij je boeken overal mee naartoe maar haat je beschadigingen aan je boek? Zorg dan voor een booksleeve. Het voorbeeld hierboven is er eentje van CozyBooksNL. Je vindt hun volledige collectie hier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *