blogpost,  Bookhaul

Bookhaul januari

Aangezien de eerste maand van 2019 er alweer opzit, is het tijd om een eerste bookhaul te maken van dit nieuwe jaar! En wat voor een! Kijken jullie mee?

Valerie
Voor mij begon 2019 alvast met een hele hoop (nieuwe) boeken! Ik voegde in totaal 26 boeken toe aan mijn uitpuilende boekenkasten waarvan ik er 2 cadeau kreeg, 10 zelf kocht (5 tweedehands en 5 via Voordeelboekenonline) en 14 ter recensie ontving (2 voor De Leesfabriek en de rest voor Valeries Boekenwereld). Laten we eens even kijken welke boeken dat zijn!

Ik heb al ontzettend veel goede dingen gehoord over The Vampire Diaries, zowel over de serie als over de boeken en ik ben aan geen van beide al begonnen… Toen ik zag dat iemand zijn exemplaren van deze boekenreeks verkocht, leek dit me een goed begin! Daarnaast kocht ik, om mezelf te motiveren tijdens de examenperiode, vijf boekjes op Voordeelboekenonline. De Royals I heb ik tot mijn grote schaamte nog niet gelezen en toen ik hem voor een klein prijsje kon aanschaffen, zwichtte ik natuurlijk. Voor de rest kocht ik Cel 7 en Dag 7Het meisje dat de maan dronk en Mortal Engines.

Van mijn vriend kreeg ik het tweede deel van De Royals cadeau tijdens de examens evenals Sorta like a rockstar. Marloes was erg enthousiast over dit boek en haar vertrouw ik blindelings! Dus ik ben reuzebenieuwd.

Voor De Leesfabriek ontving ik Woorden temmen, een dichtbundel (niet op de foto) omwille van de poëzieweek en Verschijning van Joany de Vries, waar ik trouwens echt heel snel in wil beginnen!

Welke boeken mag je verwachten op Valeries Boekenwereld?
Uiteraard wachtte ik, net als vele anderen, op het vijfde deel van De zeven zussen Maan. Daarnaast ontving ik ook Het weesmeisje wat perfect zou zijn voor de fans van Lucinda Riley, dus die twee boeken lees ik binnenkort na elkaar (ze zijn allebei lekker dik!). Bij De Fontein verschenen Gewoon geen bullshit en De Bullshitoorlog, een tweeluik dat mij triggerde en wat ik zeker voor jullie ga lezen. Bij Lemniscaat verscheen het boek De geschiedenis van Jane Doe, met een prachtige cover en volgens mij hilarische inhoud. Van Z&K mag ik meelezen met het lezerspanel rond Alleen maar jij en voor de rest ontving ik Vroeger is alles wat ik van je heb (het nieuwste boek van Adam Silvera, zwijmel), Overstekers 1 en (je mag je binnenkort verwachten aan een mega winactie), Verdwalen (een verhalenbundel), De duistere school (voor de bogtour van Hamley Books) en De kleur van de zon, wat ik al uitlas en waarvan binnenkort de recensie verschijnt. Ik kan al verklappen dat dit een wondermooi boek is!

Valérie
Hopelijk zijn de feestdagen voor iedereen al een beetje verteerd zodat jullie nu volop van een lading leesvoer kunnen gaan genieten.
De voorbije twee maanden werden er maar twee nieuwe boeken bezorgd. De feestdagen zitten daar uiteraard voor iets tussen maar ik beschouw het als de stilte voor de storm want ik heb heel wat interessante nieuwe titels op het oog, ze moeten alleen nog bezorgd worden!

Ik moest er een hele tijd op wachten maar uiteindelijk viel begin januari De moslim en het Joodse meisje in de brievenbus. Al vanaf de boekenbeurs wou ik het boek graag lezen.
In De moslim en het Joodse meisje volgen we de joodse Anna Boros die de Holocaust overleeft dankzij een moedige islamitische huisarts. Mohammed Helmy misleidt de nazi’s door Anna met een hoofddoek op als zijn islamitische nichtje Nadja in zijn praktijk tewerk te stellen.

Ik was zo enthousiast over het verhaal dat ik over het hoofd zag dat dit een non-fictie boek is. Ik was dus lichtjes teleurgesteld dat het geen roman is maar eerder een beschrijving van gebeurtenissen en feiten. Maar dat maakt het geheel niet minder bewonderenswaardig en interessant. Wie houdt van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, zal dit hoe dan ook een goed boek vinden! De recensie volgt binnenkort.

Begin januari kregen we van Valerie een persbericht doorgestuurd van uitgeverij HarperCollins. Hoewel het boek niet op één van onze voorkeurslijstjes stond, vroeg ze of er toch iemand geïnteresseerd was om Jinxed te lezen van Amy McCulloch. Ik wist dat ik bij het samenstellen van mijn lijstje nog getwijfeld had om het boek erbij te zetten dus ik besloot het toch aan te vragen. Enkele dagen later lag het al op het postkantoor op me te wachten en op één of andere manier trok het boek me zo aan dat ik mijn andere boeken aan de kant schoof en er bijna meteen in begonnen ben. Ik heb erg genoten van Jinxed!

Lacey Chu wordt aangenomen op Profectus Academy of Science and Technology, een prestigieuze school waar ze opgeleid wordt tot compagneur (uitvinder van baku’s) zodat ze later aan de slag zal kunnen binnen een bedrijf genaamd ‘Moncha Corp’. Een baku is een geavanceerd en multifunctioneel robothuisdier. Alle functies van de vroegere computer en smartphone en nog een hoop andere zijn er in verwerkt. Maar Lacey’s baku Jinx (een kat), is beslist geen gewone baku…

De recensie van Jinxed staat sinds begin deze week online!

Op 26 januari kwam Het overgebleven kind aan. Een aangrijpende roman over verlies.
Als er op school een schietpartij plaats vindt, verliest Zach zijn oudere broer Andy. Zach’s ouders komen in een diepe put terecht en hijzelf weet ook niet goed hoe hij met het verlies van zijn broer om moet gaan. Omdat zijn ouders weinig aandacht meer voor hem hebben, trekt hij zich terug in Andy’s kleerkast waar hij wegvlucht in zijn eigen fantasiewereld.
Het boek ligt bovenaan de stapel van te lezen boeken. De recensie zal ergens in februari klaar zijn.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *