Coming soon
blogpost

Boeken om naar uit te kijken: voorjaar 2018 (#2)

Het begin van het nieuwe jaar is het ideale moment om op te lijsten welke boeken er dit voorjaar verschijnen. Ik heb heel wat voorjaarsbrochures doorgenomen en boeken uitgezocht waar ik alvast heel erg naar uitkijk!

taal der doornen

De taal der doornen – Leigh Bardugo – april bij Blossom Books
Transporteer jezelf naar een wereld waar bij maanlicht duistere overeenkomsten worden gesloten, een wereld van spookstadjes, donkere, hongerige wouden, en pratende dieren. Lees over de zeemeermin die dodelijke stormen oproept en over een rivier die bereid is een door liefde verblinde jongen te helpen, maar alleen tegen een vreselijke prijs.
Geïnspireerd door mythes, sprookjes en legenden schreef Leigh Bardugo, bestsellerauteur van De Grisha-trilogie en De Kraaien, een heerlijk sfeervol boek met zes korte verhalen vol bedrog, wraak, zelfopoffering en liefde. Aangevuld met de prachtige illustraties van Sara Kipin is dit een musthave voor elke sprookjesfan!

voorlopers

De kracht van velen – Mirjam Hildebrand (vervolg op Voorlopers) – mei bij Kluitman
Voorlopers. De kracht van velen. Het spannende vervolg waar vele Voorlopers-fans op wachten.
Om het nieuwe schooljaar op Precursor te kunnen volgen, moet Emma deelnemen aan de Cirkelceremonie, een ceremonie waar
iedere bewoner van het dorp aan mee moet doen. Dit loopt echter anders dan verwacht. Drie bewoners vallen bewusteloos neer
en wanneer zij weer wakker worden, zijn zij hun Voorlopersvaardigheden kwijt.
Waar worden de verschijnselen – die zich razendsnel onder de bewoners verspreiden – door veroorzaakt? Zal het ze lukken
om deze rampspoed te verslaan? Of verdwijnen de Voorlopers langzamerhand…
De kracht van velen is het spannende tweede deel van een vernieuwende, meeslepende YA-serie.

het probleem

Het probleem met voor altijd – Jennifer L Armentrout – april bij Z&K
‘Het probleem met voor altijd’ is een prachtige young adult-roman van Jennifer L. Armentrout. Mallory heeft zichzelf in haar jeugd aangeleerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Hoewel haar leven inmiddels veel beter is geworden, wordt ze alsnog geleid door angsten. Dan loopt ze Rider weer tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Hij beschermde haar destijds en doet dat nu weer. Maar gaat het met Rider zelf wel zo goed? Jennifer L. Armentrout beschrijft in ‘Het probleem met voor altijd’ prachtig de ontwikkeling van een jonge vrouw die haar schulp kruipt.

hazelwoud

Blijf weg uit het… Hazelwoud – Melissa Albert – januari bij Moon
De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’
moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:

BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD

Alice heeft haar oma’s fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waaróm hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma’s sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter
komen waar haar eigen verhaal begon… en vooral waar het misging?

Wat een prachtige boeken, ik kan haast niet wachten! Volgende week volgt het derde en laatste deel van deze vooruitblik.

Valerie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *