De ravenjongens
blogpost,  Recensie

De ravenjongens – Maggie Stiefvater

Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen van hen die gaan sterven zien. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey, en hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft Blues spiri­tuele familie haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze geloofde nooit dat deze voorspelling echt zou uitkomen. Maar nu haar ­leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens is ze daar niet zo zeker meer van…

De ravenjongens van Maggie Stiefvater is een serie die eindelijk de kans krijgt om in zijn geheel naar het Nederlands vertaald te worden. Deel één is eerder verschenen, maar nu staan er plannen klaar om de vier boeken te vertalen. Met hoge verwachtingen stapte ik in dit verhaal, vooral gezien de bekendheid van de auteur en de populariteit van de serie.

Eerlijk gezegd bevindt dit boek zich niet helemaal binnen mijn comfortzone, want ik lees zelden fantasy. In het begin had ik moeite om in het verhaal te komen, mede door de vele namen en informatie die op me afkwamen. Gelukkig verbeterde dit naarmate ik verder las, en werd het verhaal gaandeweg steeds boeiender. De sterke personages en het wisselende vertelperspectief maken het verhaal extra interessant, maar het vraagt ook om je volledige aandacht door de vele verhaallijnen en personages.

Al met al nodigt deel één uit om meer te ontdekken, en hoewel ik niet zeker weet of ik de andere delen zal oppakken, is het zeker een boeiend begin. De prachtige uitgave van dit boek, vooral de limited edition met sprayed edges, maakt het visueel aantrekkelijk en een mooi bezit voor verzamelaars.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *