blogpost

Sfeerverslag: Boekenbeurs 31/10 en 1/11

Ondertussen is de Boekenbeurs in volle gang en ben ik al meermaals een bezoekje gaan brengen aan de vier hallen boordevol leesplezier. Natuurlijk wil ik alle pret niet voor mezelf houden! Daarom deel ik vandaag de leukste ervaringen die ik opdeed op 31/10 en 1/11.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

31/10: Sleepover van Clavis

Na het plezier op 28 en 29 oktober was het voor mij even geen Boekenbeurs op 30 oktober aangezien mijn studie ook gewoon doorloopt en er af en toe lessen moeten worden gevolgd. Gelukkig viel het rooster van de week goed mee en kon ik op donderdag 31 oktober rond half 4 in de namiddag terug vertrekken richting Antwerpen voor een marathon op de Boekenbeurs.

Eenmaal aangekomen in Antwerpen sleurde ik een deel van het slaapgerief voor die nacht meteen naar binnen om later de andere spullen met Chelsey uit de auto te halen. Maar voor het tijd was om te beginnen aan de sleepover, stond er nog iets anders op de planning!

Ik mocht namelijk het panelgesprek met Savannah Kos (auteur van Wa’Dist) en Natacha Michiels (auteur van Kantoof Kafka) modereren die avond op de Boekenbeurs. Ik was erg onder de indruk van beide boeken en van beide dames en hoe zij in het leven staan. Ook het publiek was volledig mee en dat zorgde ervoor dat we een heerlijk gesprek hadden in ‘Het atelier’.

Na het panelgesprek zette ik me nog even naast Laura Diane, auteur van Als de nacht eindigt dat binnenkort verschijnt bij Clavis en stelde haar enkele vragen over haar debuut. Het volledige interview vind je binnenkort op de website van Clavis Young Adult.

Om 22u sloot de beurs zijn deuren voor het publiek, maar wij, de gelukkige lezers die mochten blijven overnachten, begonnen toen pas echt! Dankzij Audrey speelden we de hele avond toffe spelletjes, zoals een quiz, en knutselden we onze eigen boekenlegger. Uiteraard werd er ook nog tot diep in de nacht gepraat alvorens de laatste overlevers in hun bed kropen. Rond iets voor 4 was het uiteindelijk stil, maar om 7 uur die ochtend gingen de lichten al terug aan en was het tijd om op te staan! We kregen nog een heerlijk ontbijt en mochten voor we weer huiswaarts keerden nog een boek uitkiezen op de stand van Clavis! Ben je benieuwd naar de sleepover? Je kan hier een filmpje bekijken! Moe maar voldaan begonnen Chelsey en ik aan de rit naar huis…

1/11: kort bezoekje aan de beurs

Eenmaal thuis kropen we al gauw terug in bed om toch een beetje slaap mee te pikken. Omdat we echte die hard boekenfans zijn, zouden we ons niet laten tegenhouden door een beetje vermoeidheid en bevonden we ons rond 14u opnieuw op de Boekenbeurs met mijn opa!

We hadden als plan eerst een stop te maken bij Mel Wallis de Vries, maar dat plan viel uiteindelijk in het water. Er stond best een lange rij en we hadden nog heel wat andere auteurs op de planning staan. Daarnaast nam Mel zo enorm veel tijd per fan om te signeren en een praatje te maken dat we helaas uit de rij zijn moeten gaan om de andere auteurs te kunnen zien. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het fijn als auteurs tijd maken voor hun fans en een praatje maken, maar dit duurde echt wel te lang…

Gelukkig konden Marloes de Vries, Toni Coppers en Dirk Vanderlinden veel goed maken. Helaas was het op 1/11 zo druk op de beurs dat het als bezoeker niet meer aangenaam was en zijn we ook vroeg terug naar huis gegaan. Snel wat proberen bij te slapen en klaar voor een nieuwe dag op 2/11…

Wordt vervolgd!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *