blogpost,  interview,  Lezer aan het woord

Lezer aan het woord: Angelique

Vandaag geef ik het woord graag door aan een andere boekenliefhebber! Deze week luisteren we naar de verhalen van lezeres Angelique.

Mijn naam is Angelique, 22 jaar en ik woon in Nieuw-Beijerland. Dit ligt op de Hoeksche Waard en dat is één van de Zuid-Hollandse eilanden. Mijn hobby is, uiteraard, lezen, series kijken, winkelen en leuke dingen doen met de familie.

Wanneer kwam je voor het eerst echt in aanraking met de boekenwereld? (buiten school gerekend; dus uit jezelf, door je ouders of andere familie…) Hoe kwam dat?Als klein kind werd er vaak voorgelezen door mijn ouders, maar ook door mijn oma. Maar toch werd het ook op de basisschool gestimuleerd. Ik heb op een gereformeerde school gezeten en iedere week, volgens mij op vrijdag, moesten we zelf een boek meenemen en moesten we in groepjes gaan lezen. Ook hadden we een schoolbibliotheek. Rond de feestdagen kregen we lijsten mee naar huis en mochten we zelf een boek uitkiezen. Dus heel cliché, maar school heeft er bij mij echt wel voor gezorgd dat ik veel ging lezen.
Op de middelbare school werd het totaal niet gestimuleerd en kreeg je waardeloze boeken meegestuurd die je moest lezen. Maar ondanks dat ben ik zelf verder gegaan met lezen en ben ik de boeken van Francine Oomen gaan lezen (de Hoe overleef ik-serie).

Wat is het eerste boek dat je zelf ooit las? Of het eerste dat je je herinnert?
Het eerste boek kan mij echt niet meer herinneren, maar ik weet nog wel dat ik Charlie en De Chocoladefabriek van Roald Dahl op de basisschool las. In groep 8 en middelbare school ben ik begonnen aan de Hoe overleef ik…?-serie van Francine Oomen.

Welk genre lees je het liefst? Waarom?
Tegenwoordig lees ik erg veel Young Adult. Ook lees ik regelmatig waargebeurde verhalen die zich, voornamelijk, in de tweede wereldoorlog afspelen. Thrillers vind ik ook leuk om te lezen.

 Lees je af en toe een boek buiten je comfort zone?
Een tijdje geleden had ik een boek gewonnen en dit was een feelgood roman. Nog nooit had ik dit genre gelezen en voor een keer vond ik het ontzettend leuk.

Heb je een all time favorite, een boek dat toch net iets beter is dan alle andere?
Eén van mijn favoriete boekenserie is The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Van de thrillers is mijn all time favo De Kraamhulp van Esther Verhoef.

Welk boek lees je momenteel?
Iskari: de laatste Namsara van Kristen Ciccarelli.
IT van Stephen King, maar deze ligt even aan de kant vanwege de lastige schrijfstijl.

Welke drie boeken zijn als volgende aan de beurt?
Iko van Marissa Meyer
Three amazing things about you  van Jill Mansell
Wonderland – YA kerstbundel met o.a. Jen Minkman, Chinouk Thijssen en Patty van Delft.

Hoe zie je jouw boekentoekomst?
Als ik kijk naar wat ik altijd het allerliefste wilde is een super comfy plek waar je kan lezen. Het liefst een eigen bibliotheek/leeskamer, waar je dan een super grote hangstoel neerzet. En natuurlijk met veel toffe boeken.

Zelf deelnemen aan ‘Lezer aan het woord’? Neem dan zeker contact op!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *