De beste vriend
blogpost,  Recensie

De beste vriend – Chris Carter

Na een bizar auto-ongeluk op het platteland van Wyoming doet de politie een gruwelijke vondst in een kofferbak. De bestuurder zwijgt in alle talen, totdat hij uiteindelijk één naam noemt: die van Robert Hunter…
De zaak wordt overgedragen aan de FBI, die de hulp inroept van rechercheur Robert Hunter. Wanneer Hunter de verdachte verhoort, komen er al snel geheimen boven water. Langzaam maar zeker wordt de ware identiteit van een meedogenloze moordenaar onthuld, iemand die zo ongrijpbaar is dat niemand ook maar enig idee had dat hij bestond. Tot nu…

De beste vriend is het zesde deel in de bloedstollende reeks over Robert Hunter van Chris Carter, en wat een deel! Als groot fan van Carter kan ik met zekerheid zeggen dat dit boek minstens net zo goed is als de voorgaande delen. Het is gruwelijk spannend, vol met details die niet voor lezers met een zwakke maag zijn weggelegd. Carter schuwt de gruwelijkheden niet en dat levert sterke plottwists op die je keer op keer verrassen.

Wat wel even wennen is, is dat dit het eerste boek is zonder Garcia als Hunter’s rechterhand. Hoewel ik hem echt gemist heb, doet dat niets af aan het feit dat De beste vriend fantastisch goed in elkaar zit. Robert Hunter blijft een intrigerend personage en het verhaal sleept je zonder pardon mee.

Carter heeft een gave om je op het puntje van je stoel te houden. Dit boek is weer eentje dat je in één ruk wil uitlezen, ondanks de heftige scènes en de spanning die soms bijna ondraaglijk is. Elk detail wordt nauwkeurig uitgewerkt, en dat maakt de ervaring nog intenser. Ik kan nu al niet wachten op januari, want dan verschijnt boek zeven.

Kortom, De beste vriend is een absolute mustread voor iedere thrillerliefhebber en een waardige toevoeging aan de Robert Hunter-reeks. Als je fan bent van Carter, dan stelt dit deel je absoluut niet teleur! Alle boeken in de reeks zijn ook afzonderlijk te lezen, maar het verhaal over Hunter zelf loopt wel door, wat het lezen op volgorde toch net iets interessanter maakt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *