blogpost,  Recensie

Het Charles Mysterie – Dirk Vanderlinden

In het vijfde boek over The Vandiesel Company krijgt het team te kampen met een mysterieuze verdwijning binnen het team. Tegelijkertijd verschijnt Ludwig Bernholt ten tonele: een excentrieke zakenman die de grootsheid van ‘Charlemagne’ wil evenaren en daarvoor tot het uiterste wil gaan. Hij heeft DNA nodig van grote mannen uit de geschiedenis met de voornaam Charles: Darwin, Chaplin, Lindenbergh en Bukowski. Het team moet alles op alles zetten om de verdwijning op te lossen, maar raakt daarbij verwikkeld in het Charles-mysterie. Wat heeft het een met het ander te maken?

Ik kijk elke keer uit naar een nieuw avontuur met dit team. De personages vullen elkaar heel goed aan en de auteur creëert zo een hechte band binnen zijn team, dat de vriendschap voelbaar is voor de lezer en daar kan ik keer op keer van genieten. En dit keer kan ik ook genieten van de cover! Voor mij is dit de meest boeiende en prikkelende cover tot nu toe binnen de reeks, ook omdat de kleuren minder hard zijn en beter uitkomen dan bij de vorige boeken.

In het begin lijkt het alsof het team met twee totaal verschillende zaken bezig moet zijn: een verdachte verdwijning binnen het team en de verdwijning van verschillende grote Charles uit de geschiedenis. De auteur zorgt ervoor dat je beide verhaallijnen goed kan volgen zonder de draad kwijt te raken en weet dankzij de combinatie het verhaal boeiend te houden. Elke keer als je denkt dat het team op een goed spoor zit, wordt er van verhaallijn gewisseld en dat zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk wil verder lezen. Ook de afwisseling tussen de verschillende personages, zowel binnen als buiten het team, draagt bij tot de snelheid van het verhaal. Daarnaast is het ook boeiend om als lezer de persoonlijke problemen van de leden van het team en de leden zelf beter te leren kennen doorheen de boeken. Zo ontstaat er een mooi evenwicht tussen spanning en actie enerzijds en menselijkheid en realiteit anderzijds en blijft het verhaal wat mij betreft heel geloofwaardig en de personages menselijk.

Wat mij betreft is dit mijn favoriete Vandiesel-verhaal omdat dit geweldig in elkaar zit. Er ontstaan zoveel vragen doorheen het boek, er zijn verschillende personages die op het eerste zicht niks met elkaar te maken hebben en pas op de laatste bladzijden vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Daar kan ik echt van genieten! De positieve vibe waarmee de auteur zijn verhaal beëindigt, Brussels dialect en een dosis gezonde humor, zorgden ervoor dat ik het boek met een glimlach dichtsloeg en reikhalzend uitkijk naar een nieuw spannend avontuur.

Wil je graag meer te weten komen over de personages en de auteur? Neem dan zeker een kijkje op de website van The Vandiesel Company.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *