De regels van Floor: nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen
blogpost,  Recensie

De regels van Floor: nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen – Marjon Hoffman (Véronique)

De regels van Floor: nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen
Categorieën: ,
Genre:
leeftijdscategorie:
Illustrator: Georgien Overwater

Bij iedere gebeurtenis die Floor meemaakt, schrijft ze haar gedragingen op. En dus ook waar ze moet op letten mocht zij ooit nog eens in zo’n situatie terechtkomen. Vooral omdat ze terug niet impulsief zou reageren en de foute actie zou herhalen. Hierdoor hoopt ze dat haar leven er een beetje rooskleuriger zou kunnen uitzien. Veertien grappige regels worden in deze honderdzestig bladzijden beschreven.

Startend met regel één:  indien je als juf of meester een invaller nodig hebt, dat je dan tenminste weet of hij of zij geen tics heeft. Zo zouden de kinderen in klas tenminste hun aandacht niet verliezen en geconcentreerd aan het werk kunnen gaan. En zou Floor de volgende keer geen straf boven haar hoofd hebben hangen.

Regel negen: zeg nooit dat je nichtje mooi kan zingen als je ze nog nooit gehoord hebt. Het wordt helemaal te gek als Floor gaat opscheppen dat haar nichtje Wonder in de stad komt optreden. Wonder is eigenlijk het nichtje van haar mama, maar als je wil opscheppen moet je het ook meteen goed doen. Daar horen natuurlijk ook gratis kaartjes bij en misschien wel een meet en greet en daar zal Floor zeker voor zorgen. Honderdtwintig euro later staan ze allemaal voor de concerthal op het winkelplein om het optreden bij te wonen, maar dit wordt er eentje dat ze niet snel zullen vergeten.

De regels van Floor nemen je helemaal mee naar haar leefwereld. In dagboekvorm schrijft ze haar regels neer en daar kan jij van meegenieten. Deze worden telkens met verschillende kleine tekeningen bijgestaan. Deze tekeningen staan doorheen de bladzijde op verschillende plaatsen, zodat het precies lijkt alsof Floor ze tijdens haar schrijven er gewoon bijgetekend heeft om haar tekst te verduidelijken. Voor tieners is dit een mooie afleiding tijdens het lezen. Het is precies alsof ze het zelf aan het doen zijn. Die regeltjes spreken de leeftijdsgroep waarvoor ze geschreven zijn zeker aan en de illustraties zijn zeer grappig.

Ik zou De regels van Floor aanraden voor de leeftijd van tien jaar om zelf te lezen. Voor jongere kinderen kan je hem wel voorlezen, maar dan gaan de tekeningen in het boek misschien verloren en die zijn wel nodig om de grapjes bij te staan. Aan het aantal boeken die deze reeks heeft, herken je wel het succes. En niet alleen de boeken, want ook op Ketnet is de serie een grote topper.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *