Team

Nadat ik in mijn eentje aan de slag ging met Valeries Boekenwereld bleek al snel dat ik niet voldoende variatie wat betreft genres en leeftijden kon aanbieden. Ik lees natuurlijk heel veel, maar er verschijnt nog zoveel meer! Dus ging ik op zoek naar een andere enthousiaste boekenwurm die mee wilde werken aan mijn blog.

En zo vond ik Lore! Een paar maanden later kreeg ik een berichtje van Marloes. We zijn ex-collega’s van bij De Leesfabriek, waar Marloes was gestopt omwille van haar privéleven. Maar ze miste het schrijven en wilde meer doen dan enkel recensie maken. Dus klopte ze bij mij aan. En zo kreeg Valeries Boekenwereld een uitbreiding naar Nederland.

Omdat vier beter klinkt dan drie besloot ik om, wanneer ik tijd had, mijn zoektocht voort te zetten en nog een vierde recensent te zoeken. Maar voor ik daartoe de kans kreeg, kwam Lore met een kandidaat op de proppen. Naamgenoot Valérie (met accent) voegde zich bij het team.

Ondertussen hebben we binnen het team van Valeries Boekenwereld, naast mezelf, vijf andere recensenten die zorgen voor een uitgebreid aanbod aan genres en leeftijdsgroepen. Maak hieronder kennis met het team!

Valerie – oprichtster & eigenaar
Meer informatie over wie ik ben en waarom ik deze blog ben begonnen, vind je op de pagina ‘Over mezelf’.

Lore – fluffige feelgoodster
Ik ben Lore, 24 jaar oud en ik werk als verpleegkundige. Ik recenseer bij Valeries Boekenwereld omdat lezen niet enkel een hobby is, maar ook een passie. Ik hou ervan om mijn ervaring in de boekenwereld te delen met anderen. Recenseren is nooit een verplichting en gaat dan ook vanzelf. De enige aanleg die nodig is, is een hart voor boeken. Ik lees al van kinds af aan en ben het nooit afgeleerd. Valerie en ik hebben elkaar via de blog leren kennen en zo ben ik in het team gerold. Valerie geeft me ook de nodige tips en ik leer elke dag bij van haar. Zo blijft recenseren heel boeiend. Nu is Valeries Boekenwereld al ontzettend groot geworden, maar ooit waren Valerie en ik alleen met ons tweetjes. Toen kwam Marloes ons vergezellen, en even later heb ik Valérie erbij gehaald en zo blijft Valeries Boekenwereld steeds vernieuwend en alsmaar groter en groter worden!

Marloes – literair talent
Haa! Jullie kennen mij misschien al van de recensies op de website van Valerie. Maar ook ik zal mij eens voorstellen. Ik ben Marloes en ik woon in Nederland. Ik ben geboren in 1990.
Doordeweeks werk ik als docente Nederlands op een middelbare school. In mijn vrije tijd lees ik graag (uiteraard) en hou ik van mountainbiken en wielrennen. Daarnaast wandel ik veel. Het liefste doe ik dat in Frankrijk of het zuiden van Duitsland, maar ook in Nederland ben ik veel buiten te vinden.
Inmiddels schrijf ik al lange tijd voor valeriesboekenwereld.be. Ik startte met schrijven omdat ik het lezen van boeken en het beoordelen van de verhalen interessant vond. Ik schrijf specifiek voor de website van Valerie omdat je hier alle ruimte krijgt. Je kunt gaan voor een klassieke recensie, een brief met daarin je mening of soms een interview. Juist die afwisseling vind ik zeer prettig. Het maakt dat ik elke keer weer met plezier lid van het team ben.

Valérie – manusje van alles
Ik ben Valérie Sempels, 32 jaar oud, en ik woon in Berchem (Antwerpen). ‘Hé, nog een Valerie?!’ zal je wellicht denken. Klopt! Bijna twee jaar geleden kwam ik via via bij Valeries Boekenwereld terecht, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!
Ik ben een beetje een manusje-van-alles. Ik hou enorm van lezen, maar ik word ook oprecht gelukkig van schrijven. Daar kan ik al mijn fantasie en creativiteit in kwijt. Naast lezen en schrijven is sporten, en dan vooral voetballen, één van mijn passies.
Maar mijn allergrootste liefde is mijn dochter Ayden. Ze is een vrolijke, actieve spring-in-’t-veld van acht jaar oud die zingend door het leven gaat. Soms leest ze graag en met plezier, en dan weer een periode wat minder. Op school schrijft ze vaak vrije teksten en dat doet ze ook al best goed voor haar leeftijd.
Van opleiding ben ik leerkracht lichamelijke opvoeding en biologie en twee jaar geleden behaalde ik eveneens het diploma van vroedvrouw. Momenteel kan je me vooral in de lagere school terugvinden waar ik me uitleef in creatieve schrijfopdrachtjes, sport- en spel, seksuele voorlichting, of met de kids de natuur in trek.
In ons appartementje is nog net voldoende plaats voor onze lieve kat Nala, die een voorliefde heeft voor foam, karton, plastic en elastiekjes, en voor ons konijn Snuffie die we weg moeten houden van alle kabels in huis.
Voilà, dat ben ik in een notendop.
Hopelijk tot schrijfs! 😉

Lisa – veelleeswonder
Hallo allemaal, ik ben Lisa en ik woon in België. Ik schrijf ondertussen al sinds maart 2019 recensies voor Valeries Boekenwereld. Wat vliegt de tijd toch als je plezier hebt. Ik ben altijd al een grote lezer geweest en vind het geweldig om boeken aan te raden aan mensen. Bij Valeries Boekenwereld vind ik een output voor mijn liefde voor literatuur.  Het heeft er ook voor gezorgd dat ik bewuster bezig ben met het lezen zelf, omdat ik er achteraf iets van op papier moet zetten. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat ik mezelf verantwoordelijk houd en dat ik boeken sneller vastneem als ik weet dat ik hem moet recenseren in plaats van me over te geven aan afleiding, zoals televisie. Een enorm pluspunt is dat ik vaak boeken mag lezen die pas zijn uitgekomen.
Ik lees graag verschillende genres, afhankelijk van mijn mood. Je zal dan ook recensies van mij terugvinden van verschillende genres. Ik heb zowel een zwak voor historische romans, chicklits, alsook thrillers, fantasieboeken en de emotionele roman. Kortom: ik lees graag afwisselend. Als het verhaal goed is, lees ik elk genre!

Emy – kenner kinder- en jeugdboeken
Ik ben Emy Otten. Ik ben 22 jaar oud en zit momenteel in het vierde jaar van mijn opleiding. Ik studeer de pabo in Zwolle. Ik woon met mijn ouders in een klein dorpje in Drenthe, in Nederland. Ik heb vier zussen, waarvan eentje ook in deze groep zit (Marloes). Ik sta nu al sinds 2016 voor de klas als stagiaire, maar daarnaast werk ik ook nog. Momenteel op de RCN-camping hier in de buurt. Hier heb ik een jaartje gewerkt in de animatie, maar ook in de horeca. Aankomende zomer (2020) wordt mijn derde, en waarschijnlijk laatste jaar dat ik daar werk. Naast mijn studie en mijn baan speel ik ook nog bij een korfbalclub. Daar begeleid ik ook een groepje van tien kinderen, waarvan zes kinderen wedstrijden spelen en de overige vier nog niet in een team kunnen.
Waarom ga ik lezen voor Valeries Boekenwereld? Ik vind het belangrijk om als (toekomstige) juf goed op de hoogte te zijn van de huidige jeugdliteratuur. Daarbij vind ik het leuk om mijn mening hierover te kunnen delen. Waar kun je dat nou beter doen dan op een website die hiervoor gemaakt is? Mijn zus, Marloes, leest al een tijdje voor Valeries Boekenwereld en attendeerde mij hierop. Zij heeft Valerie en mij in contact gebracht en dat maakt dat ik nu voor deze website boeken ga lezen en recenseren. Ik zal mij voornamelijk focussen op kinder- en jeugdboeken!

Als je een recensie wil lezen, staat er tussen haakjes bij wie van ons het geschreven heeft! Indien er niets staat vermeld, ben ik zelf de auteur.

Meer informatie over ons team? Mail dan naar valeriesboekenwereld@outlook.be